Θάνος Μικρούτσικος: Τα αντίο των φίλων έχουν μεγάλο πόνο

Θάνος Μικρούτσικος: Τα αντίο των φίλων έχουν μεγάλο πόνο

«Αντίο αγαπημένε μου Θάνο», γράφει ο Βασίλης Παπακωνσταντίου - Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Φιλιππίδης και άλλοι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Thanos
Θλίψη στον καλλιτεχνικό αλλά και τον απλό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 72 ετών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τον αποχαιρετά κάνοντας λόγο για ένα ολοκληρωμένο συνθέτη με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο. «Έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός. Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο μουσικοσυνθέτης.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης γράφει:  «Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις. Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι». Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος, εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός. Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή.
Αθήνα, 28.12.2019
Μίκης Θεοδωράκης».


ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος...

Δημοσιεύτηκε από Page for Mikis Theodorakis' Work/ Σελίδα για το Έργο του Μίκη Θεοδωράκη στις Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019
Κλείσιμο
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αντίο αγαπημένε μου Θάνο
Με τη συγκίνηση χαραγμένη στο πρόσωπό του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του Θάνο Μικρούτσικο. Ο τραγουδιστής είπε το αντίο στον φίλο του ερμηνεύοντας τις «Μικρές Νοθείες» και τον «Μαύρο Θερμαστή από το Τσιμπουτί».

«Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα, έφυγε από κοντά μας ένας φίλος, άλλη μια κολόνα του πολιτισμού μας. Έφυγε ο Θάνος ο Μικρούτσικος... Πάμε να τραγουδήσουμε μερικά τραγούδια για καλό κατευόδιο», είπε από τη μουσική σκηνή που εμφανίστηκε χθες βράδυ...

Δείτε το βίντεο

Αντίο αγαπημένε μου Θάνο

Δημοσιεύτηκε από Vasilis Papakonstantinou στις Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019
Χρήστος Θηβαίος: Αντίο. Σε ευχαριστώ για όλα
Με ένα λιτό μήνυμα και ένα μεγάλο ευχαριστώ ο Χρήστος Θηβαίος αποχαιρέτησε τον Θάνο Μικρούτσικο. Σε ανάρτησή του στο Instagram o τραγουδιστής στη λεζάντα που συνόδεψε τη φωτογραφία γράφει: «Αντίο. Σε ευχαριστώ για όλα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Αντίο. Σε ευχαριστώ για όλα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Thivaios (@christos.thivaios) στις



O Χρήστος Θηβαίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει για τον Θάνος Μικρούτσικο: «Γνωρίζοντας τον Μικρούτσικο μπήκα στη διαδικασία της δημιουργικότητάς του,
Ο Θάνος λέει πάντα πως έχεις το χρέος να καταφέρεις να αποκτήσεις το αδύνατο. Να χορέψεις, δηλαδή, πάνω στο φτερό του καρχαρία. Και αυτό ορίζει τη νέα γενιά. Να καταφέρουν το αδύνατο κάτι που συναντώ καθημερινά. Η μόνη αγωνία κάθε ανθρώπου από τη στιγμή που γεννιέται είναι η μάχη με τον χρόνο. Είτε το ξέρει είτε όχι. Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ένας μαχητής με τον χρόνο».


Χρήστος Φερεντίνος: Πάντα ορεξάτος για ωραία συζήτηση

Τα λόγια και τη φωτογραφία του Ανδρέα Μικρούτσικου «δανείστηκε» ο Χρήστος Φερεντίνος για να αποχαιρετήσει τον Θάνο Μικρούτσικο.




Μελίνα Ασλανίδου: Να δώσεις φιλιά στους κοινούς μας φίλους 




Το αντίο του Στάθη Δρογώση



Ελένη Ράντου: Καλό δρόμο Θάνο
H Ελένη Ράντου με ανάρτησή της στο Facebook αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο: «Καλό δρόμο Θάνο. Έδωσες σπουδαία μάχη αλλά αυτή η χρονιά φαίνεται να τα έχει βάλει με τη μουσική της ψυχής μας. Απόψε θα βρεθείς με όλους τους αγαπημένους σου. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας άφησες. Ίσως μοναδικός και γενναιόδωρος».

KAΛΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑΝΟ ΕΔΟΣΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΑΧΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙ ΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕ ΘΑ...

Δημοσιεύτηκε από Eleni Rantou στις Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπάσης για τον Θάνο Μικρούτσικο «θα ζεις για πάντα μέσα από τα τραγούδια σου...».


«Καλή ξεκούραση καλέ μου» γράφει ο Γιάννης Κότσιρας. Με τη φράση «έχε γεια μαχητή μου» τον αποχαιρετά ο Γιώργος Νταλάρας, για έναν «συγκινητικό άνθρωπο» κάνει λόγο η Ελευθερία Αρβανιτάκη, «θα σας τραγουδάμε για πάντα» υπόσχεται η Πέγκυ Ζήνα, ένα «ευχαριστώ για αυτά που μας έδωσες αδελφούλη μου» εκφράζει η Σοφία Βόσσου, για «μια εποχή που δεν έχουμε άλλα περιθώρια να χάνουμε τις κολώνες μας» μιλά η Νατάσσα Μποφίλιου, «και μεγάλος είσαι και αετός» τονίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης, «δεν έφυγες Θάνο» γράφει η Σεμίνα Διγενή.

.
















Μ. Πασχαλίδης στο One Channel: Μια μεγάλη υπόκλιση για τον Θάνο Μικρούτσικο






Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλό ταξίδι Θάνο μας... #θανοςμικρουτσικος #rip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giota Negka Official (@giota_negka_official) στις











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης