Κορωνοϊός - Έκτορας Μποτρίνι: Ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα
Κορωνοϊός - Έκτορας Μποτρίνι: Ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα
«Οταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας - που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο γνωστός σεφ
Ο Έκτορας Μποτρίνι τοποθετήθηκε μέσα από τα social media για την κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό. Ο γνωστός σεφ που είναι και ιδιοκτήτης εστιατορίου με ανάρτησή του στο Instagram μιλάει για τις οικονομικές επιπτώσεις και στέλνει ένα μήνυμα λέγοντας πώς μετά από όλο αυτό ο κόσμος θα βγει πιο δυνατός. Γράφει στην ανάρτητή του:
«Το ξέρουμε πια, είναι χιλιοειπωμένο, ο κοροναϊός πλήττει και την οικονομία.
Το νιώσαμε στο πετσί μας αφού ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα κι αφού τα εστιατόρια ως τόποι κοινωνικής συγκέντρωσης χρειάστηκε να κλείσουν, σχεδόν αμέσως.
Οι σεφ-ιδιοκτήτες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ήδη είναι εκατομμύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουν απολυθεί.
Και ακόμα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και πως θα καταφέρουμε να ξανανοίξουμε, δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, εφόσον οι τουρίστες θα έχουν κι αυτοί υποστεί μια ανάλογη χασούρα. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ζωής μας.
Σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος με αυτόν που ξέραμε πριν την πανδημία.
Η κρίση θα αλλάζει τα πάντα.
Ένα μέλλον αβεβαιότητας… Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι τη μέρα που θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε, πάλι όλοι μαζί ως ομάδα, ο καθένας μας να έχει γίνει μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του.
Να μας έχει ενδυναμώσει αυτή η σκληρή δοκιμασία.
Να νιώθουμε περήφανοι που κρατήσαμε τη συνοχή μας και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να γίνουμε δημιουργικότεροι, για να σκεφτούμε διαφορετικά τον άνθρωπο, το σύνολο, το μέλλον του πλανήτη, την αληθινή ουσία της μαγειρικής, των πραγμάτων γενικότερα και της ζωής μας της ίδιας.
Και όταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας – που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, πάντα έλεγα πως είμαστε «πωλητές διασκέδασης» – να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση.
Όσο μένουμε ενωμένοι, έστω και διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και σχεδιάζοντας το κοινό μας αύριο, τόσο ο περιορισμός του #μένουμεσπίτι, δεν θα είναι απλώς ένας εγκλεισμός και μια απομόνωση, αλλά η ευκαιρία μας να επανακινήσουμε τον κόσμο μας και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, πιο δυνατοί και πιο συνειδητοί.
Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως τον κερδίσαμε και αυτόν το γαμημένο πόλεμο!
#SaveRestaurants #toosmalltofail #savegreekhospitality #together #bebrave»
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι:
Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Επίκεντρο της επιδημίας το Τόκιο στη χώρα - Πιθανόν να επιβληθεί αποκλεισμός της πρωτεύουσας
Κορωνοϊός: «Στο αεροπλάνο μας είπαν για καραντίνα σε ξενοδοχείο, ευχάριστη έκπληξη η οργάνωση» λέει 24χρονη που ήρθε από Ισπανία
Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η μερική απασχόληση για 6 μήνες που αποφάσισε η κυβέρνηση
«Το ξέρουμε πια, είναι χιλιοειπωμένο, ο κοροναϊός πλήττει και την οικονομία.
Το νιώσαμε στο πετσί μας αφού ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα κι αφού τα εστιατόρια ως τόποι κοινωνικής συγκέντρωσης χρειάστηκε να κλείσουν, σχεδόν αμέσως.
Οι σεφ-ιδιοκτήτες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ήδη είναι εκατομμύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουν απολυθεί.
Και ακόμα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και πως θα καταφέρουμε να ξανανοίξουμε, δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, εφόσον οι τουρίστες θα έχουν κι αυτοί υποστεί μια ανάλογη χασούρα. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ζωής μας.
Σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος με αυτόν που ξέραμε πριν την πανδημία.
Η κρίση θα αλλάζει τα πάντα.
Ένα μέλλον αβεβαιότητας… Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι τη μέρα που θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε, πάλι όλοι μαζί ως ομάδα, ο καθένας μας να έχει γίνει μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του.
Να μας έχει ενδυναμώσει αυτή η σκληρή δοκιμασία.
Να νιώθουμε περήφανοι που κρατήσαμε τη συνοχή μας και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να γίνουμε δημιουργικότεροι, για να σκεφτούμε διαφορετικά τον άνθρωπο, το σύνολο, το μέλλον του πλανήτη, την αληθινή ουσία της μαγειρικής, των πραγμάτων γενικότερα και της ζωής μας της ίδιας.
Και όταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας – που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, πάντα έλεγα πως είμαστε «πωλητές διασκέδασης» – να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση.
Όσο μένουμε ενωμένοι, έστω και διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και σχεδιάζοντας το κοινό μας αύριο, τόσο ο περιορισμός του #μένουμεσπίτι, δεν θα είναι απλώς ένας εγκλεισμός και μια απομόνωση, αλλά η ευκαιρία μας να επανακινήσουμε τον κόσμο μας και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, πιο δυνατοί και πιο συνειδητοί.
Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως τον κερδίσαμε και αυτόν το γαμημένο πόλεμο!
#SaveRestaurants #toosmalltofail #savegreekhospitality #together #bebrave»
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι:
Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Επίκεντρο της επιδημίας το Τόκιο στη χώρα - Πιθανόν να επιβληθεί αποκλεισμός της πρωτεύουσας
Κορωνοϊός: «Στο αεροπλάνο μας είπαν για καραντίνα σε ξενοδοχείο, ευχάριστη έκπληξη η οργάνωση» λέει 24χρονη που ήρθε από Ισπανία
Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η μερική απασχόληση για 6 μήνες που αποφάσισε η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα