Απόψε το Met Gala του 2024 - Τι πρέπει να φορέσουν οι διάσημοι καλεσμένοι

Οι Tζένιφερ Λόπεζ, Ζεντάγια, Bad Bunny και Κρις Χέμσγουορθ θα παρουσιάσουν τη φετινή εκδήλωση μόδας 

Το Met Gala πραγματοποιείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου κάθε έτους, με εξαίρεση την εκδήλωση του 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο λόγω περιορισμών για τον COVID-19.

Το φετινό event θα πραγματοποιηθεί απόψε στη μία μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) και πέρα από την Άννα Γουίντουρ που διευθύνει το Met Gala από το 1995, οικοδεσπότες της εκδήλωσης, θα είναι η Τζένιφερ Λόπεζ, η Ζεντάγια, ο Bad Bunny και ο Κρις Χέμσγουορθ.


Αναφορικά με τους καλεσμένους, υποτίθεται ότι μέχρι τη στιγμή του event, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα εμφανιστούν, όμως τα τελευταία χρόνια, λαμβάνουν προσκλήσεις διάσημα πρόσωπα όπως η Μπιγιόνσε, η Lady Gaga, η Κένταλ Τζένερ, η Κιμ Καρντάσιαν, η Μιράντα Κερ, η Τζίτζι Χαντίντ, η Βέρα Γουάνγκ, η Doja Cat αλλά και η Ριάνα που έχει... παράδοση στο να αργεί να εμφανιστεί στη σημαντική εκδήλωση μόδας.

Το θέμα του Met Gala 2024 ονομάζεται «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion» και θα γιορτάσει τη νέα ομώνυμη έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 250 αντικείμενα που προέρχονται από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου και μερικά σπάνια που εμφανίστηκαν στο παρελθόν στο κοινό και εκτίθενται με εντελώς νέους τρόπους.


Ο ενδυματολογικός κώδικας του φετινού Met Gala είναι «The Garden of Time» (Ο κήπος του χρόνου). Εμπνευσμένο από το ομότιτλο διήγημα του JG Ballard, που γράφτηκε το 1962, μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, πιθανότατα θα δούμε πολλές λουλουδένιες εμφανίσεις να κοσμούν το διάσημο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης.

Επίσης, θα ενσωματώσει «στοιχεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το GCI και άλλα, ενώ θα παίζει με θέματα της γης, της θάλασσας και του ουρανού», σύμφωνα με τη Vogue.


«Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια ωδή στη φύση και τη συναισθηματική ποιητική της μόδας», δήλωσε ο Άντριου Μπόλτον, ο υπεύθυνος επιμελητής. «Ένα πράγμα που ελπίζω ότι αυτή η έκθεση θα ενεργοποιήσει είναι αυτή η αισθητηριακή εκτίμηση της μόδας».

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Vogue θα μεταδώσει αποκλειστικά τη βραδιά σε livestream σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και σε TikTok και YouTube. Η ηθοποιός Γκουέντολιν Κρίστι, η παραγωγός και ηθοποιός La La Anthony, το μοντέλο Άσλεϊ Γκράχαμ και η τηλεπερσόνα Έμα Τσάμπερλεϊν, θα πάρουν συνεντεύξεις από τους μεγαλύτερους σταρ στο κόκκινο χαλί.

Φωτογραφίες: Splashnews.com / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα

Καρέ καρέ η εισβολή ενόπλου σε εκκλησία στην Πενσιλβάνια - Πήγε να πυροβολήσει τον ιερέα

Ο Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσουν να εξασκούνται στρατιώτες στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Ποια καταστήματα είναι κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα - Ποια λειτουργούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr