Stella McCartney στον Guardian: «Ζούσα σε φάρμα, πήγα σε δημόσιο σχολείο»

Stella McCartney στον Guardian: «Ζούσα σε φάρμα, πήγα σε δημόσιο σχολείο»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τους γονείς της, την αυτοκρατορία που έχει στήσει στον κόσμο της μόδας και το ποια είναι η γυναίκα που φοράει Stella

Stella McCartney στον Guardian: «Ζούσα σε φάρμα,  πήγα σε δημόσιο σχολείο»
Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με μια ομολογουμένως δύσκολη σχεδιάστρια μόδας που έχει την φήμη της σκληροπυρηνικής vegetarian και της σκληρής διαπραγματεύτριας.

Πλέον το brand της κοστολογείται γύρω στα 2,4 εκατομμύρια λίρες και η σχεδιάστρια έχει βραβευτεί  με τίτλους από τη Βασίλισσα Ελισάβετ (ΟΒΕ).

Κλείσιμο
Η κόρη του Σκαθαριού Paul McCartney γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και μπορεί να κάνει ότι θέλει σκέφτονται οι περισσότεροι. Και όμως, ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως μεγάλωσε .

«Ο κόσμος μου δεν είναι όπως τον φαντάζονται οι περισσότεροι. Μεγάλωσα με έναν πατέρα ροκ σταρ, με πολλά χρήματα και αναγνώριση, αλλά η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν καταλάβαινα πολλά από αυτά, διότι ζούσαμε σε μια φάρμα σε επαρχεία της Αγγλίας, μια φάρμα με βιολογικά προιόντα και πήγαινα στο δημόσιο σχολείο της περιοχής» λέει αφοπλιστικά.

Η μόδα ήταν μέσα της από μικρή. « Ξεκίνησα ως βοηθός στα 15 μου με τον Christian Lacroix και παράλληλα σπούδαζα στο Saint Martins. Λίγο μετά την αποφοίτηση μου με προσέλαβαν στον οίκο Chloe, και το 2001 έφτιαξα τον δικό μου οίκο ε και από τότε είμαι εκεί».

Παρεπιπτόντως μέσα σε όλα αυτά κάνει και τέσσερα παιδιά με τον άνδρα της Alashdair Willis που παντρεύτηκε έντεκα χρόνια πριν. Και παράλληλα έκανε πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες με άλλα μεγάλα brands τις οποίες διατηρεί εως σήμερα, όπως αυτή με την Adidas.

Η ΜcCartney είναι φίλη με πάρα πολλές σταρ, την Madonna, την Gwyneth Paltrow κ.α. Αλλά άσχετα από τις φιλίες της, οι περισσότερες σταρ, ζητούν μόνες τους να φορέσουν τα ρούχα της. Είναι γνωστό οτι δεν πληρώνει κανέναν για να εμφανιστεί με τα ρούχα ή τα αξεσουάρ της.

«Είμαι μια γυναίκα που σχεδιάζω για γυναίκες, έχω τέσσερα παιδιά, χρειάζομαι διαφορετικά ρούχα για διαφορετικές περιστάσεις. Ξέρω πως νιώθει η υποψήφια πελάτισσα μου για αυτό το λόγο προσπαθώ από τη μια μεριά τα ρούχα μου να μην φαίνονται επιτηδευμένα και από την άλλη να φαίνονται ελαφρώς «πνευματικά» και «λόγια». Ξέρω ότι δεν απευθύνομαι σε όλους. Με ενδιαφέρουν πολύ οι λεπτομέρειες και είναι πάρα πολλές οι φορές που μπορεί να συζητάω με τους συνεργάτες μου για το κουμπί ενός παντελονιού, να μπει ή να βάλουμε φερμουάρ, γιατί αυτές οι λεπτομέρειες καθορίζουν την άνεση!»

Η McCartney χρησιμοποιεί την μόδα για να φτιάξει ένα περιβάλλον, μια γκαρνταρόμπα που συμπεριλαμβάνει όλα αυτά που την αντιπροσωπεύουν, το παρελθόν της, τις πεποιθήσεις της, την μητρότητα, το Λονδίνο και την αγγλική εξοχή.
«Φοράω μόνο τα ρούχα μου» δηλώνει αφοπλιστικά. Έχω και πράγματα πολύ παλιά από τις πρώτες συλλογές μου. Τα μόνο ρούχα που δεν είναι δικά μου που φοράω είναι vintage κομμάτια της μαμάς μου.

Ειλικρινής, μιλάει για τις δυσκολίες του να διαχειρίζεσαι μια τόσο μεγάλη επιχείρηση και να είσαι καλή μητέρα. «Οι περισσότερες θα σου πουν ότι όταν είμαι στην δουλειά δίνω το 100% και όταν είμαι σπίτι δίνω το 100% στα παιδιά μου. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια νομίζω. Υπάρχουν πολλές φορές εκεί που παίζεις με τα παιδιά σου που θυμάσαι ένα τηλεφώνημα που δεν έκανες» λέει.

Σημαντική καμπή στην καριέρα της όταν περσι το καλοκαίρι σχεδίασε τις στολε΄ς των Ολυμπιακών του Λονδίνου. «νομίζω οτι από τότε άρχισε να με αποδέχεται το κοινό κάπως. Είχα την ρετσινιά του πλουσιοκόριτσου που δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει για πολλά, αλλά πλέον νομίζω οτι συνειδητοποιούν ότι δουλεύω συνεχώς. Το οτι συμμετείχα σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μου ήταν καταπληκτικό».

Εκτός των άλλων η εταιρεία της βασίζεται σε μια οικολογική προσέγγιση. «Προσπαθώ να χρησιμοποιώ οικολογικά υλικά, δεν χρησιμοποιώ δέρμα ή γούνα. Μεγάλωσα με κάποιες αξίες». Και εδώ η συνέντευξη φτάνει στο σημείο κλειδί για την McCartney την μητέρα της Linda που πέθανε από καρκίνο του μαστού το 1998. «Η μητέρα μου ήταν τεράστια επιρροή για μένα στα πάντα. Όχι μόνο σε αυτά που φορούσε, ή πως τα φορούσε αλλά και το πνεύμα της. Ήταν παντρεμένη με έναν από τους διασημότερους άνδρες του κόσμου και δεν φορούσε ποτέ μακιγιάζ. Ποτέ όμως. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ εγώ αυτό μια γυναίκα με τόσο διάσημο σύζυγο να έχει τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εγώ δεν έχω τέτοια ... α...α. Βρίσκω ότι ότι έκανε είναι πρωτοποριακό, τολμηρό και φανταστικό. Ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον εαυτό της. Και αυτό είναι το ιδανικό μου. Για τέτοιες γυναίκες σχεδιάζω τα ρούχα μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης