Τα συμπεράσματα της Μαλέσκου και η υπογραφή Λιάγκα

Συνεχίζεται η σεναριολογία με αφορμή τις μεταγραφές και την λήξη της σεζόν

Η δήλωσή μου «εδώ δεν έχουμε παρουσιάστριες σε δύο χρόνια, θα έχουμε σε δύο εβδομάδες» λειτούργησε ερεθιστικά για την φαντασία πολλών. Μήπως εννοείς την Μαλέσκου; Ρωτήθηκα τουλάχιστον δέκα φορές σήμερα. Η Ιωάννα Μαλέσκου είναι παρουσιάστρια. Είναι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ενεργή με προϋπηρεσία σε περιφερειακά κανάλια. Πώς να είναι; Και γιατί πάντα πρέπει να είναι κάποια συγκεκριμένη;

Το σχόλιο είναι ενδεικτικό για την κατάσταση στην τηλεόραση. Γυναίκες και άνδρες με μηδενική εμπειρία, άνθρωποι που δεν έχουν μπει σε αίθουσα σύνταξης, σε μοντάζ, δεν έχουν σηκώσει τηλέφωνο για ρεπορτάζ, δεν έχουν ποτέ μελετήσει σε βάθος την τηλεόραση ονειρεύονται να κατευθύνουν το «καράβι». Τα αποτελέσματα τα έχουμε δει. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες ονόματα και περιπτώσεις που εξαφανίστηκαν. Οι υποψήφιες του ριάλιτι «Tv Queen» αποφάσισαν ότι ένα ριάλιτι μπορεί να είναι η κατάλληλη διαδρομή για την κορυφή. Σημεία των καιρών.

Από την άλλη η παρουσιάστριά του, Ιωάννα Μαλέσκου, δήλωσε πως δεν ξέρει τι ορίζεται ως trash και τι ορίζεται ως ποιότητα, ενώ χαμογελά επειδή ασχολούνται με το ριάλιτι οι σχολιαστές. Ποτέ πάντως δεν είναι αργά να μάθεις τις διαφορές σε θεμελιώδεις όρους αισθητικής, αγαπημένη μου Ιωάννα.

Θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τη ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Λιάγκα. Δεν αλλάζει κάτι στην πρωινή ζώνη, παρά τα σενάρια για μοίρασμα της εκπομπής σε δύο «φέτες», ενημερωτική και ψυχαγωγική. Ούτε κατά φαντασίαν…

Το μεγάλο «αγκάθι» στο Μαρούσι είναι η συζήτηση με την Μπέττυ Μαγγίρα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του σταθμού και μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ας μην βιαστούμε να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν πάνελ συνεργατών που θα μείνουν «ανέγγιχτα». Είναι πρώιμο και μάλλον ανέφικτο λόγω ανταγωνισμού. Η μοναδική εκπομπή, η οποία δεν θα αλλάξει καθόλου μπροστά είναι το «Happy Day». Τελεία και το συζητάμε ξανά σύντομα.
Ενδιαφέρον το καστ της νέας σειράς του Alpha «Διάφανη αγάπη». Ξεχωρίζω, ας μου επιτραπεί, τον Νίκο Ψαρρά, την Αννα Μάσχα και τον Μιχάλη Σαράντη.

Απολύτως λογικό να γίνουν προτάσεις στον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Εκτορα Μποτρίνι για το «Cash Kitchen» στον ΣΚΑΪ. Σε ποιον θα έκαναν; Στον Πετρετζίκη; Σεφ απ’ το κανάλι σου…

Αβολο για τους παρουσιαστές να γίνονται συζητήσεις για την μεταγραφή τους σε άλλα κανάλια, ενώ είναι στον αέρα των εκπομπών τους, ακόμη πιο άβολο για όλους όσοι εργάζονται για να ζήσουν και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει μέχρι το καλοκαίρι. Και η ανοησία «έτσι είναι η τηλεόραση» κάποια στιγμή να παύσει όχι μόνο να ακούγεται αλλά και να γίνεται.

Κουίζ: ποια συνεργασία, η οποία δεν έχει διαρρεύσει ούτε ως υπονοούμενο, θα ταράξει τα «τηλεοπτικά νερά» πολύ σύντομα;


Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία: Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν την παραβίασα, επιμένει η Σιλιάνοφσκα

Μαρούσι: Μαθητές πέταξαν κροτίδες, πέτρες και αβγά σε Γυμνάσιο

Φορολογικές δηλώσεις: Τα SOS και οι κρίσιμες ημερομηνίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr