Τηλεόραση: Καθυστερήσεις, αναβολές και κατακόρυφες μειώσεις στις αμοιβές των παρουσιαστών τη νέα σεζόν - Όλα τα σενάρια

Τηλεόραση: Καθυστερήσεις, αναβολές και κατακόρυφες μειώσεις στις αμοιβές των παρουσιαστών τη νέα σεζόν - Όλα τα σενάρια

Οι υπογραφές δεν μπαίνουν, τα συμβόλαια αλλάζουν και τα 2/3 της ελληνικής τηλεόρασης είναι σε αναμονή

faih-maggira-mpakodimou-arthrou_2
Τελικά, ούτε το Αγιο Πνεύμα βοήθησε κάποια τηλεοπτικά μυαλά προκειμένου να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να αφήσουν τα καπρίτσια και τα παζάρια. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, που διαμορφώνεται στο πεδίο της ιδιωτικής τηλεόρασης, όσοι ευτύχησαν να έχουν αρκετές ή έστω δύο προτάσεις, μάλλον παίζουν παιχνίδια προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιες πιο δύσκολες απαιτήσεις. Μόνο που εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός, αν αποφασίσουν τα στελέχη να σφίξουν κι άλλο τα ζωνάρια και να μην υποκύψουν σε παιχνιδάκια εντυπώσεων.

Ηδη τα συμβόλαια, ακόμη και για τους πρωτοκλασάτους, δεν ξεπερνούν τον ένα χρόνο σε διάρκεια, ενώ όσοι πιέζουν για κάτι καλύτερο παίρνουν αρνητική απάντηση από όλες τις πλευρές και κυρίως από τις κορυφές της πυραμίδας των καναλιών. Η αβεβαιότητα σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις σε τηλεθέαση δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια σε αστέρες να μπουν με πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις. Οι όροι έγιναν πιο αυστηροί. Για τους συνεργάτες στα πάνελ η οδηγία είναι 10μηνες συμβάσεις δίχως εγγυήσεις κλειστής συμφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή ο σταθμός έχει το δικαίωμα να απομακρύνει όποιον εργαζόμενο κρίνει ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Πρωτοφανές μεν, γεγονός όμως ότι στα τέλη Ιουνίου πάρα πολλά είναι αυτά που εκκρεμούν. Ελάχιστες είναι οι σταθερές ενώ με μία αφοπλιστική φράση της η Ελένη Μενεγάκη, έδωσε και το στίγμα για όλα όσα λέγονται και αφορούν το δικό της τηλεοπτικό μέλλον, για το οποίο η φημολογία, εν προκειμένω και η επιστημονική φαντασία, οργιάζει. «Εχω μάθει να ζω μέσα στις φήμες και όποιος με ξέρεις γνωρίζει ότι από μένα το να βγούνε συζητήσεις και σκέψεις... ούτε μία στο εκατομμύριο».

tileoptiko__1_
Κλείσιμο
Η Φαίη Σκορδά δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβόλαιο συνεργασίας για την πρωινή ζώνη του Mega και όλη η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει σίριαλ. Κι εδώ έρχεται και μία ακόμη καραμπόλα: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έχει δεχτεί πρόταση για μία εκπομπή για την οποία ακόμη δεν υπάρχουν υπογραφές. Ωστόσο, μάλλον είναι θέμα ωρών. Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει δεχτεί δελεαστική πρόταση από τον ΑΝΤ1 να παρουσιάσει μαζί με τον Θανάση Πάτρα τη νέα εκπομπή που σχεδιάζει ο σταθμός για την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Κάτι που εδώ και χρόνια προσδοκά αλλά τελικά δεν θα συμφωνήσει. Ηδη προφορικά συμφώνησε με το Mega να έχει ενισχυμένο ρόλο στην πρωινή εκπομπή και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει και κάτι ακόμη...

Η Μπέττυ Μαγγίρα από την πλευρά της αρνήθηκε να υπηρετήσει ένα περιεχόμενο που δεν μπορεί και αποφάσισαν από κοινού με το κανάλι να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Η Acun Medya επικοινώνησε μαζί της για συνεργασία και όλα δείχνουν ότι η ταλαντούχα Μπέττυ δεν θα μείνει εκτός.
tileoptiko__2_
Μαρία Μπακοδήμου και Τατιάνα Στεφανίδου αν και είχαν προχωρημένες συζητήσεις με το Open είναι προς το παρόν σε αναμονή, καθώς η συμφωνία της Barking Well Media με το κανάλι είναι στον «αέρα» και οι μέχρι στιγμής συζητήσεις δεν δείχνουν φως στο τούνελ. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλα τα πρόσωπα του σταθμού, Ελένη Τσολάκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Αννίτα Πάνια και πολλοί άλλοι.

Στον ΣΚΑΪ όλα δείχνουν ότι οι πιέσεις του εμπορικού τμήματος μάλλον θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση των μέχρι τώρα αποφάσεων καθώς η ανάγκη για ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή είναι μάλλον έντονη. Ηδη συζητιέται και θα αποφασιστεί σήμερα αν αναλάβουν ένα ψυχαγωγικό μεσημεριανό μαγκαζίνο οι συνεργάτες της Μαρίας Μπακοδήμου. Αυτό ενδεχομένως είναι ένα καλό πείραμα για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν με ένα σχήμα όπου δεν θα πρωταγωνιστεί κάποιο μεγάλο όνομα της πρώτης γραμμής. Δύσκολο βέβαια, αλλά όχι απίθανο.

Στο κανάλι του Φαλήρου ακόμη εκκρεμούν οι αποφάσεις για τους παρουσιαστές των νέων ριάλιτι και σόου, τα οποία οσονούπω θα ανακοινωθούν. Αντιθέτως στον ενημερωτικό τομέα οι Φαίη Μαυραγάνη και Μαρία Αναστασοπούλου θεωρούνται σίγουρες για τις εκπομπές του καναλιού.

Τέλος, σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο συνεργατών αναμένονται στις περισσότερες ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές. Μεταξύ αυτών το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1, η «Σούπερ Κατερίνα», το «Καλύτερα δεν γίνεται», το «Ακόμη δεν είδες τίποτα» και η νέα εκδοχή της εκπομπής της Δανάης Μπάρκα που μετακομίζει το μεσημέρι.
tileoptiko
Φωτογραφίες: NDPPHOTO
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ