Ζεν πρεμιέ παλαιάς και νέας κοπής δίνουν ραντεβού στη μικρή οθόνη τον Σεπτέμβρη

Γοητευτικοί πρωταγωνιστές και ταλαντούχοι... εραστές έρχονται στα σίριαλ που θα αρχίσουν να παίζουν από το φθινόπωρο. Γνωστοί και άγνωστοι ηθοποιοί ρίχνονται στη μάχη της τηλεθέασης διεκδικώντας το γυναικείο κοινό, που θεωρείται από τους ειδικούς ως «κρίσιμο» για μια αποτελεσματική συνταγή τηλεοπτικής επιτυχίας

Οταν ο έρωτας στηρίζεται σεναριακά, τότε ούτε το κανάλι, ούτε ο παραγωγός έχουν λόγους ανησυχίας. Πολύ περισσότερο οι πρωταγωνιστές και κυρίως οι τηλεθεατές, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες επιλέγουν σταθερά τις ερωτικές σχέσεις που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

Στην κορυφή των κορυφών, στο σύνολο της πορείας της ιδιωτικής τηλεόρασης, βρίσκεται αμετακίνητος ο έρωτας μιας πεντάμορφης τσιγγάνας με έναν μπαλαμό στους «Ψίθυρους Καρδιάς», με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον Απόστολο Γκλέτσο να συνιστούν το απόλυτο ζευγάρι. Το ερωτικό τρίγωνο της «Αναστασίας» με Αλικάκη, Χατζησάββα και Κούρκουλο ήταν πρωτοποριακό τότε και παραμένει μέχρι σήμερα. Στο «Αγγιγμα Ψυχής» αποτυπώθηκε ο απαγορευμένος έρωτας όπως δεν έγινε ποτέ ξανά στην τηλεόραση.

Ετσι συνέβη και σε κωμωδίες όπως οι «Δύο Ξένοι» με αταίριαστα ζευγάρια να δημιουργούν εκρηκτική χημεία. Φέτος φουντώνουν τα αισθήματα και σε αυτό δεν βοηθά μόνο το σενάριο. Χρειάζεται να βρεθούν κι εκείνα τα πρόσωπα που θα ενσαρκώσουν τους εραστές. Πάντα οι ζεν πρεμιέ είχαν ένα προβάδισμα, γιατί οι γυναίκες αποφασίζουν στο κοινό της τηλεόρασης. Αν ο πρωταγωνιστής είναι γοητευτικός, αν ο ρόλος του είναι καλογραμμένα μοιραίος, τότε όλα θα πάνε όπως πρέπει να πάνε.

Ερωτικές σειρές

Οι άρρενες γητευτές είναι πολλοί και απλώνουν τα δίχτυα τους σε όλα τα κανάλια που επέλεξαν τις ελληνικές σειρές. Κάποιοι έχουν ήδη διανύσει αρκετά χιλιόμετρα σε καρδιές και μνήμες, οπότε απλώς θα ξανασυστηθούν. Κάποιοι άλλοι αλλάζουν και μεταμορφώνονται. Τέλος, κάποιοι άλλοι έρχονται να τους γνωρίσουμε και να τους δούμε για πρώτη φορά. Κατά τη λαϊκή ρήση, απ’ όλα έχει ο μπαξές. Μία πρώτη γεύση για όσα θα έρθουν ποτέ δεν έβλαψε...

Αν μιλάμε για ερωτική σειρά, χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε το κοινό, ο νους πηγαίνει απευθείας στον «Αγιο Ερωτα» στον ALPHA. Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Από τον τίτλο όλα φανερώνονται. Και από τον πρωταγωνιστή που μάθαμε και αγαπήσαμε από τις «Αγριες Μέλισσες». Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, στον ρόλο του 30χρονου πατέρα Νικόλαου, του νέου καθηγητή Θεολογίας στο γυμνάσιο της μικρής πόλης της ιστορίας, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις ανοιχτές ιδέες του, αλλά και για την ομορφιά και τη γοητεία του.

O νεαρός ιερέας καίει καρδιές, αλλά κυρίως πυρπολεί την καρδιά της νεαρής Χλόης (Δανάη Παππά), της μικρής κόρης του ισχυρότερου και πλουσιότερου άντρα της περιοχής Παύλου Μαρκόπουλου (Δημήτρης Παπανικολάου). Ενας πλατωνικός έρωτας ανθεί μεταξύ τους... Κι εδώ έρχεται το δεύτερο πρόσωπο της σειράς που θα προκαλέσει ενθουσιασμό. Ο Δημήτρης Παπανικολάου, στην ίδια σειρά, υποδύεται τον Παύλο Μαρκόπουλο, τον ισχυρότερο και πλουσιότερο άντρα της περιοχής, ο οποίος, καταπιεστικός και συντηρητικός, εξοργίζεται με τον έρωτα της κόρης του με τον πατέρα Νικόλαο. Στα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι και το γεγονός ότι διατηρεί παράνομο δεσμό με την Κατερίνα Παπουτσάκη.
Δημήτρης Γκοτσόπουλος, «Αγιος Ερωτας» / ALPHA: Ο πρωταγωνιστής που μάθαμε και αγαπήσαμε από τις «Αγριες Μέλισσες» επανέρχεται στον ρόλο ενός 30χρονου ιερέα και καθηγητή Θεολογίας, που θα ταράξει τα νερά της μικρής πόλης όπου διδάσκει με τη γοητεία και τις ανοιχτές ιδέες του
Mία ακόμη ενδιαφέρουσα σειρά με το αίσθημα στο επίκεντρο είναι η «Διάφανη Αγάπη» στην οποία ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης υποδύεται τον αστυνόμο Στέφανο Λεοντή, ο οποίος βρίσκεται μάρτυρας της δικής του δολοφονίας. Σε μια καταδίωξη ενός εμπόρου ναρκωτικών, ο Στέφανος Λεοντής αιφνιδιάζεται από ένα τρίτο άτομο, που τον πυροβολεί τη στιγμή που ετοιμάζεται να συλλάβει τον εγκληματία. Σκοτώνεται επιτόπου, αλλά κάτι τον εμποδίζει να περάσει από την κόκκινη πόρτα στη ζωή μετά τον θάνατο.

Αντιστέκεται, δεν περνά την πύλη, δεν θέλει να φύγει από τον κόσμο αφήνοντας τη γυναίκα του σε κίνδυνο... Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, στην ίδια σειρά, υποδύεται τον εισαγγελέα Αντώνη Πετράτο, ο οποίος, γνωρίζοντας τις ανορθόδοξες μεθόδους του Στέφανου, αρνείται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του εγκληματία που καταδιώκει ο Στέφανος.

Παρά τις προειδοποιήσεις από τους συναδέλφους του, ο Στέφανος αποφασίζει να προχωρήσει στη σύλληψη ούτως ή άλλως, παρακούοντας τις εντολές. Το αποτέλεσμα είναι ο θάνατός του και η περιπλάνησή του ανάμεσα στους ζωντανούς.

Φουλ του ζεν πρεμιέ στον ALPHA με δύο ακόμη πρωταγωνιστές στη νέα σειρά «Ο Τιμωρός». Ο Δημήτρης Λάλος και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, δύο ηθοποιοί με δυνατή παρουσία σε σκηνή και οθόνη, θα σταθούν απέναντι, σε μια ανελέητη μάχη ζωής και θανάτου. Ο Μάρκος (Δημήτρης Λάλος) βιώνει μία ανείπωτη προδοσία από το στενό του περιβάλλον, μια προδοσία ενορχηστρωμένη από τον αδελφικό του φίλο Αλέξη (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος). Θύμα αυτής της πλεκτάνης, βρίσκεται ένοχος για κάτι που δεν έκανε, αλλά πλήρωσε ακριβά γι’ αυτό.

Η ζωή του καταστρέφεται, ενώ χάνει και τον μεγάλο του έρωτα, την Ελλη (Μαρίνα Καλογήρου), την οποία κερδίζει ο Αλέξης. Η αθωότητα των νεανικών του χρόνων δίνει τη θέση της στη σκληρότητα και τη βαθιά επιθυμία για εκδίκηση, όταν καταλαβαίνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή του. Σε ένα γύρισμα της τύχης, μετά από πολλά χρόνια, ο Μάρκος καταφέρνει να ορθοποδήσει και επιστρέφει για να αποδώσει δικαιοσύνη. Παίρνει το ηθικό δίκαιο στα χέρια του και ξεκινάει μια αναζήτηση αυτών των οποίων τον έβλαψαν, με στόχο την απόλυτη τιμωρία τους. Ο μόνος λόγος για να ζήσει είναι η εκδίκηση.

Στη δημόσια τηλεόραση η νέα άφιξη θα είναι «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», η νέα μίνι σειρά, σε σκηνοθεσία και σενάριο Ολγας Μαλέα, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών, που έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1. Η κοινωνική βιογραφική σειρά δέκα επεισοδίων καταγράφει τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα.

Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Ομως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία. Μ’ ένα ταξίδι ανάμεσα στην αγάπη και την αιωνιότητα, η Μαρία ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, χωρίς όρους ή απαιτήσεις.

Η έλλειψη αγάπης αποτελεί την κινητήρια δύναμη, ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της, που αποτελεί σημείο αναφοράς και ορόσημο για την όπερα παγκοσμίως. Εδώ έρχεται ο Ιωάννης Παπαζήσης στον ρόλο του Μαγκλιβέρα, βαρύτονου, εραστή της Μαρίας, ο οποίος μπορεί να μην ήταν ο παράφορος έρωτας, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ωστόσο υπήρξε ένα πρώτο δείγμα αγάπης στην ταραχώδη ζωή της μεγάλης ντίβας.

Εκεί που καταγράφεται σύναξη γοητευτικών και μοιραίων πρωταγωνιστών είναι το prequel της «Μάγισσας» η «Φλεγόμενη Καρδιά» στον ΑΝΤ1. Μία τριάδα πρωταγωνιστών έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός κοινού που ήδη διψά για περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ερμηνεύει τον Ενετό διοικητή του Πόρτο Κάγιο, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης θα είναι ο Ιησουίτης μοναχός που έρχεται στη Μάνη για να ιδρύσει ένα σχολείο. Εκεί που υπερθεματίζει ο σταθμός και η παραγωγή είναι η περίπτωση του Γιάννη Ποιμενίδη, ο οποίος θα είναι ο προπάππος του Μιχαήλ Λάσκαρη, που μοιράζεται τον Πύργο του με τους Ενετούς.

Σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή μυθοπλασίας, ο Νίκος Κουρής θα γίνει στα «Παιχνίδια Εκδίκησης» ο αρχιτέκτονας, ο οποίος «προδίδει» τη γυναίκα του (Μαριλίτα Λαμπροπούλου) με μια άλλη γυναίκα και τινάζει στον αέρα την οικογένειά του. Κάπως έτσι αρχίζουν όλα. Οταν οι σχέσεις διαλύονται, άλλες σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο. Ο Κουρής εδώ και χρόνια γοητεύει.
Νίκος Κουρής, «Παιχνίδια Εκδίκησης» / ΑΝΤ1 : Σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή μυθοπλασίας, ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται εναν αρχιτέκτονα, ο οποίος «προδίδει» τη γυναίκα του και τινάζει στον αέρα την οικογένειά του
Στο επίκεντρο της ιστορίας της νέας σειράς του MEGA, «Ταμπού» η οικογένεια Καρτάλη. Τέσσερα αδέρφια, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά πολύ αγαπημένα. Μοιράζονται ένα ένοχο μυστικό, ένα ανομολόγητο ταμπού από το παρελθόν που παραμένει ανοιχτή πληγή μέχρι σήμερα. Στο περιβάλλον της οικογένειας, αγαπημένοι φίλοι, ορκισμένοι εχθροί και μια μεγάλη παρέα νέων φοιτητών που εξερευνά τη ζωή και τον έρωτα με την ορμή, αλλά και την άγνοια των νεανικών χρόνων. Εδώ δύο πρωταγωνιστές διεκδικούν επάξια μία θέση στην ομάδα των ανδρών που θα μονοπωλήσουν το τηλεοπτικό ενδιαφέρον: ο Μέμος Μπεγνής και ο Θεοχάρης Ιωαννίδης.

Φυσικά στον σταθμό της Συγγρού συνεχίζονται τα μοιραία πάθη στη «Γη της Ελιάς» αλλά και στο «Μαέστρο» με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να είναι ο πρωταγωνιστής αυτός για τον οποίο όλοι αναρωτιούνται αν σε αυτόν τον τελευταίο κύκλο της σειράς θα διεκδικήσει την Κλέλια Ανδριολάτου.

Ενας ερωτικός τηλεοπτικός χειμώνας έρχεται. Με το καλό.



Ειδήσεις σήμερα:

Πεδίο μάχης το Σάντερλαντ για τη δολοφονία των 3 κοριτσιών - Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Στους 40 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία, αστάθεια αύριο - Πού αναμένονται βροχές


«Πυρετός» στην Μέση Ανατολή για αντίποινα κατά του Ισραήλ - Πολεμικά πλοία συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr