Ο πιο καλός παρουσιαστής είναι… ηθοποιός ή τραγουδιστής - Όλα όσα θα δούμε σε εκπομπές και τηλεπαιχνίδια αυτή τη σεζόν

Ολοένα περισσότεροι καλλιτέχνες αναλαμβάνουν ρόλους επικεφαλής εκπομπών και τηλεπαιχνιδιών, αποδεικνύοντας πως όλα είναι θέμα... ταλέντου - Η χρυσή δεκάδα, οι σταθερές άξιες και οι εκπλήξεις της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Η αρχή της ιστορίας είναι παλιά. Και επιτυχημένη από την πρώτη κιόλας στιγμή της. Δεν πρόκειται ούτε για φαινόμενο της εποχής, αλλά ούτε για πρωτότυπη εξέλιξη. Αντιθέτως, το να επιλέξεις έναν ηθοποιό στις μέρες μας για να παρουσιάσει μια εκπομπή μάλλον είναι πιο ασφαλές. Ειδικά όταν πρόκειται για γνωστό και επιτυχημένο καλλιτέχνη που γνωρίζει εξαρχής πώς πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του για να αρέσει στον κόσμο. Εδώ εντοπίζεται και το σημαντικό αβαντάζ. Ενας ηθοποιός δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης, δεν αγωνιά να αποδείξει κάτι στο κοινό και απλά σολάρει με ταμπεραμέντο.

Κάπως έτσι ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Βλάσσης Μπονάτσος έγιναν από τους πρώτους κιόλας πρωταγωνιστές που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό σε όποιον ρόλο κι αν τους έβλεπε. Είτε ως κολλητούς στους «Απαράδεκτους», είτε ως οικοδεσπότες σε τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή. Ο δεύτερος μάλιστα άφησε γερό τηλεοπτικό αποτύπωμα με την εκπομπή «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», αποδεικνύοντας ότι στεγανά σε κάποια πράγματα απλά δεν υπάρχουν. Ακολούθησαν πολλοί και εξαιρετικοί.

Οπως η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Γιώργος Καπουτζίδης και άλλοι. Με δικό τους στυλ, πολύ χιούμορ, καθώς οι ρόλοι τους αφορούσαν παραγωγές ψυχαγωγίας που απαιτούσαν κέφι και κάτι διαφορετικό, όπως τον αυτοσχεδιασμό που στην περίπτωση του Καπουτζίδη απογειώθηκε σε βαθμό που κανείς δεν άγγιξε στη συνέχεια.

Η φετινή σεζόν υπόσχεται να φέρει πολλούς ηθοποιούς στα πλατό, διατηρώντας παράλληλα στις θέσεις τους όλους όσοι έχουν ήδη διαγράψει επιτυχημένη πορεία. Και είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις βοηθά και η παράλληλη δράση, η συμμετοχή δηλαδή κάποιων σε σειρές σε συνδυασμό με την παρουσίαση. Η χρυσή δεκάδα είναι στην εκκίνηση της σεζόν και πολύ πιθανό να αυξηθεί.

Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά και πιο μακροχρόνια παραδείγματα είναι η περίπτωση της Ζέτας Μακρυπούλια. Εχοντας διανύσει πολλά και διαφορετικά μονοπάτια, η ηθοποιός όχι άδικα «κλείδωσε» στο «Ρουκ Ζουκ» στον ΑΝΤ1, το οποίο ακόμη και στην επανάληψη της προβολής του δεν απειλείται από τον ανταγωνισμό. Στο παρελθόν, μεταξύ πολλών ρόλων, παρουσίασε σόου με ή χωρίς επιτυχία και το 2017 έκανε την επιλογή που μέχρι σήμερα τη δικαιώνει απόλυτα με ένα τηλεπαιχνίδι που κυριαρχεί στη μεσημεριανή ζώνη. Πέρα από το ότι πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο format, δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι στη θέση της παρουσίασης είναι μια γυναίκα που με την ίδια επιτυχία υπήρξε η Αμαλία του «Παρά πέντε» με το βαρύ «λι» και «νι» και η λαμπερή παρουσιάστρια του «Dancing with the stars».
Ζέτα Μακρυπούλια, «Ρουκ Ζουκ» / ΑΝΤ1: Η περίπτωσή της είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχίας. Η γνωστή ηθοποιός όχι άδικα «κλείδωσε» στην παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού που δεν απειλείται από τον ανταγωνισμό
Με παράδοση στα τηλεπαιχνίδια συνεχίζει για μία ακόμη σεζόν ο Μάρκος Σεφερλής στον ΣΚΑΪ σε ρόλο οικοδεσπότη στο «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Ο ηθοποιός έχει παρουσιάσει και άλλα παιχνίδια, ενώ σε αναμονή βρίσκεται και το project επαναφοράς της παλιότερης σειράς «Ορκιστείτε, παρακαλώ», αλλά όχι για το α’ μισό της σεζόν. Στα ατού του το γεγονός ότι πάντα βάζει κωμικές πινελιές και είναι ιδιαίτερα διαδραστικός με τον κόσμο εντός και εκτός πλατό.

Δοκιμάστηκαν, πέτυχαν και συνεχίζουν και μάλιστα δίχως το άγχος της τηλεθέασης: Γιώργος Καραμίχος και Ευγενία Σαμαρά πολύ σοφά επέλεξαν την ΕΡΤ και μάλιστα τηλεπαιχνίδια για να πειραματιστούν με κάτι εκτός ρόλων. Ο πρώτος μάλιστα με το «Βρες τη λέξη» δείχνει μια πτυχή του που μέχρι τώρα δεν ήταν και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, που λίγο πολύ τον έχει ταυτίσει με ρόλους ζεν πρεμιέ εντός κι εκτός των τειχών. Το «Switch» της Σαμαρά είναι άλλης κατηγορίας.

Πιο διασκεδαστικό και μάλλον ήταν η αρχή για να κατακτήσει και μία άλλη θέση και η ίδια στην τηλεόραση, παρόλο που συνεχίζει σε κάθε σεζόν να είναι παρούσα σε σίριαλ. Φέτος, μετά την ολοκλήρωση του «Σασμού» αλλάζει πίστα, περνάει στην κωμωδία και θα είναι η μαμά στο «Εχω παιδιά» του MEGA. Δεν είναι λίγες οι φορές πάντως που το όνομά της έπεσε στο τραπέζι συζητήσεων σε πολλούς σταθμούς και μάλιστα για πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ. Λογικά, αν και η ίδια το επιθυμήσει, μετά το τηλεπαιχνίδι ίσως πρωταγωνιστήσει σε κάτι πιο αναβαθμισμένο.

Το βάπτισμα του πυρός

Η έκπληξη της χρονιάς, πάντως, ήταν η ανακοίνωση του Φάνη Μουρατίδη ως παρουσιαστή στο «Money Drop» του ALPHA. Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον ηθοποιό σε αυτή τη θέση και σίγουρα η επιλογή δεν είναι τυχαία. Είναι άμεσος, έμπειρος και δοκιμασμένος σε όλα τα είδη της μυθοπλασίας απ’ όπου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με αφετηρία το «Ετσι ξαφνικά» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Σε τηλεπαιχνίδι, όπως όλα δείχνουν, θα δούμε κι έναν από τους πιο ταλαντούχους θεατρίνους, τον Θανάση Αλευρά. Ενα πλάσμα που δρασκελίζει το σανίδι με μαγικά βήματα και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναταλίας Ανδρικοπούλου, θα παρουσιάσει το θρυλικό παιχνίδι «Τα τετράγωνα των αστέρων» στην ΕΡΤ. Ενα τηλεπαιχνίδι που έγραψε ιστορία πριν από αρκετές δεκαετίες με τη Μαρία Αλιφέρη παρουσιάστρια επιστρέφει και με τη βούλα, όπως έγινε γνωστό.

Ο Αλευράς, έχοντας περάσει τις Συμπληγάδες της Eurovision, για την παρουσίαση της οποίας άκουσε τα σχολιανά του, ψύχραιμα και χαλαρά υπεραμύνθηκε των επιθέσεων, απλά εξηγώντας ότι έκανε κάτι που αφενός δεν ήξερε, αφετέρου για πρώτη φορά. Το ταλέντο φυσικά ούτε χάνεται ούτε κρίνεται και κυρίως δεν αμφισβητείται από μία άτυχη στιγμή. Είναι καλλιτέχνης και ο συγκεκριμένος ρόλος σχεδόν το απαιτεί και μακάρι να ευοδωθεί.

Ο συμπαρουσιαστής του στο σύντομο «δράμα» της Eurovision Ζερόμ Καλούτα επιμένει στο format, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι στη δημόσια τηλεόραση και θα συνεχιστεί και φέτος με θέμα τα ταξίδια, «Φτάσαμε» για δεύτερη χρονιά, με τον ίδιο να το απολαμβάνει και να υιοθετεί έναν πολύ προσωπικό τρόπο παρουσίασης ταξιδιωτικής εκπομπής.

Στην θέση της για μία ακόμη σεζόν παραμένει και η Τζένη Θεωνά παρουσιάζοντας το «Μαμά-δες» στην ΕΡΤ. Μακριά από την αμηχανία της αρχής, πλέον έχει κατακτήσει άνεση και προσωπικό στυλ παρουσίασης. Καλύτερες συνεντεύξεις, άνεση στον φακό και ιδιαίτερη αισθητική.
Τζένη Θεωνά, «Μαμά-δες» / ΕΡΤ: Παραμένει στη θέση της για μία ακόμη σεζόν και έχει κατακτήσει άνεση και προσωπικό στυλ παρουσίασης. Στη φωτογραφία με την Αντιγόνη Ψυχράμη
Στο «Μπαμπά-δες» δεν θα είναι για δεύτερη σεζόν, αλλά θα είναι συμπαρουσιαστής της Ζωής Κρονάκη στο μαγκαζίνο «Καλημέρα είπαμε;», που ετοιμάζεται για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στην ΕΡΤ. Οχι τυχαία, καθώς ο Τάσος Ιορδανίδης έκανε πολύ καλές συνεντεύξεις την περασμένη σεζόν, καλύτερες κι από κάποιους δημοσιογράφους, και συζητήθηκε καθώς ήταν πολύ καλός στον ρόλο του παρουσιαστή. Η μεταγραφή του σε άλλη εκπομπή ήταν αναμενόμενη και εύστοχη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απέχει από τη μυθοπλασία. Παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Γη της Ελιάς» στο MEGA.

Οι νέες αφίξεις

Ευχάριστο και το ότι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΚΑΪ και θα είναι ο παρουσιαστής του παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας «Tempting Fortune». Εχει ήδη πάρει το βάπτισμα με κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ δικό του, το «Fishy» στο MEGA, όπου ήταν απολαυστικός γιατί άφησε το χιούμορ και την αυθεντικότητά του να περάσουν και σε αυτή την τηλεοπτική αποστολή του. Ο Τσιμιτσέλης, εκτός από χαρισματικός και ταλαντούχος, είναι από τα αγαπημένα παιδιά του τηλεοπτικού κοινού. Είναι ο άνδρας της διπλανής πόρτας, είναι μπαμπάς, είναι φίλαθλος, είναι εργατικός, είναι ο εαυτός του. Ισως η συμμετοχή του σε αυτό το παιχνίδι που θα πάρει θέση στο prime time του σταθμού να σημαίνει μια νέα πορεία.
Γιάννης Τσιμιτσέλης, «Tempting Fortune» / ΣΚΑΪ: Ο ηθοποιός αποδέχθηκε την πρόταση και θα λάβει το βάπτισμα του πυρός ως παρουσιαστής παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας
Φυσικά στο πλάι όλων αυτών των ηθοποιών που καλούνται να φέρουν εις πέρας κάτι διαφορετικό από την ερμηνεία ενός ρόλου θα είναι και οι συνάδελφοί τους από το πεντάγραμμο. Με κάποιους να έχουν ήδη κατακτήσει τον ρόλο του παρουσιαστή ως τη νέα και επιτυχημένη πορεία τους.

Το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα είναι ο Γιώργος Λιανός, ο οποίος πλέον είναι ένας επιτυχημένος πρωτοκλασάτος και περιζήτητος παρουσιαστής. Η Ελένη Χατζίδου έχει παγιωθεί στην πρωινή ζώνη του STAR όπου παρουσιάζει την εκπομπή «Breakfast@Star» για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ενώ η Μαριάντα Πιερίδη δοκιμάζει τις δυνάμεις της δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «Summers Cool» του ΣΚΑΪ.

Κορυφαίος του είδους, ο Τόνυ Σφήνος σε διπλό ρόλο: και ως Θάνος Κιούσης παρουσιάζοντας το «5Χ5» και έχοντας γίνει το καλοκαίρι μήλον της Εριδος για δύο μεγάλα κανάλια.


Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Ο Ολυμπιακός με Πόρτο και Λυών - Ο ΠΑΟΚ με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ - Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Ερωτήματα για το λευκό ποινικό μητρώο που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον δήμο Λάρισας

Βύρωνας: «Φοβόμουν μη με σφάξει» λέει η 86χρονη που ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο ληστή δύο φορές την ίδια ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr