Τηλεόραση: Οι 7 top πρωταγωνίστριες στα σίριαλ της φετινής σεζόν - Η «αδίστακτη», η «Κάλλας», η χαρισματική και οι άλλες

Ηθοποιοί με πολλά χιλιόμετρα σε θεατρικές και τηλεοπτικές διαδρομές, αλλά και νεότερες που, χρόνο με τον χρόνο, κερδίζουν έδαφος και εντυπώσεις - Ποιες αναμένεται να κλέψουν την παράσταση τον χειμώνα

Κάθε φορά που μια νέα σειρά ανακοινώνεται, υπάρχει μια σχετική περιέργεια για την υπόθεση την οποία δύσκολα πλέον θα καταλάβεις από τα τρέιλερ, τα οποία περισσότερο εντυπωσιάζουν και λιγότερο εξηγούν. Ωστόσο, ακόμη κι αν πάρεις κάποιες πληροφορίες, αυτό που περιμένεις δεν είναι άλλο από τα ονόματα των ηθοποιών. Μεγάλα ονόματα; Αρα σοβαρή παραγωγή για να την εμπιστευτούν οι επαγγελματίες. Πιο άγνωστα και νέα πρόσωπα; Αρα φρέσκια ιδέα, πιο εναλλακτική απόπειρα.

Ακριβοθώρητοι και λίγο αποστασιοποιημένοι; Αρα μεγάλο μπάτζετ και μεγάλες προσδοκίες. Υπάρχουν και τα fan club. Αυτά δηλαδή που ακολουθούν συγκεκριμένους εγχώριους και εγχώριες σταρ και ανεξάρτητα από τη σειρά, είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν τα πάντα αρκεί να πρωταγωνιστεί το είδωλο. Ανάμεσά τους όμως βρίσκονται κι εκείνες που ξαφνικά θαρρείς κι ένας προβολέας άνοιξε πάνω τους και θες να παρακολουθείς κάθε τους κίνηση. Θέμα στόφας; Σημεία των καιρών; Θα φανεί. Σημασία έχει ότι υπάρχουν καλές ηθοποιοί, υπάρχουν πρόσωπα για τα οποία θα μπεις στον πειρασμό να παρακολουθήσεις μια σειρά. Αυτό σημαίνει πολλά.

Η αδίστακτη

Υποδύεται τη Χριστίνα, μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα που έλκεται από την εξουσία και τους ισχυρούς άνδρες. Μεγάλη της αδυναμία είναι ο Παύλος Μαρκόπουλος, ο ισχυρότερος άνδρας της περιοχής, και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει. Η Κατερίνα Παπουτσάκη περιγράφει την ηρωίδα της ως πληγωμένη και αδίστακτη, εύθραυστη και δυναμική ταυτόχρονα. «Είναι ένας σκληρός άνθρωπος. Οι πράξεις της πληγώνουν τους άλλους. Κάνει πράγματα που μπορεί να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη της ζωής των άλλων ανθρώπων αλλά και τη δική της. Ρισκάρει και ζει στα άκρα.


Για όλους αυτούς τους λόγους, αυτός ο χαρακτήρας κινδυνεύει να είναι εξωτερικά παιγμένος ως ένας αρνητικός χαρακτήρας. Αυτό που έχει πολλή σημασία για εμένα είναι να την προσεγγίσω με αγάπη, με κατανόηση, με συμπάθεια και να καταλάβω όλους τους λόγους για τους οποίους εκείνη οδηγείται σε αυτές τις πράξεις. Δεν υπάρχει καλός - κακός άνθρωπος, θετικός - αρνητικός χαρακτήρας. Για εμένα υπάρχουν πράγματα, βιώματα, καταστάσεις που μας οδηγούν σε πράξεις που μπορεί να είναι κακές επιλογές.

Η Χριστίνα, ναι, κάνει κακές επιλογές, όμως είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος, ψυχολογικά ραγισμένος και κάνει κινήσεις προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή, γιατί πεθαίνει μέσα της. Οι κινήσεις αυτές, όμως, αποβαίνουν μοιραίες για τους άλλους ανθρώπους». Κακά τα ψέματα. Εδώ και αρκετά χρόνια η συμμετοχή της Παπουτσάκη σε σίριαλ μόνο θετικά λειτουργεί για μεγάλη μερίδα τηλεθεατών.
Κατερίνα Παπουτσάκη: «Αγιος Ερωτας» / ALPHA
Η «Μαρία Κάλλας»

Από την τελευταία της συμμετοχή στη σειρά «Ζακέτα να πάρεις», πάλι στην ΕΡΤ, έχουν περάσει τρία χρόνια. Είναι ηθοποιός που πάντα δίνει προτεραιότητα στο θέατρο, αν και παρά τη θέλησή της βρίσκεται καθημερινά στα σπίτια των τηλεθεατών με τις ατέρμονες επαναλήψεις της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης», αλλά και της καλοκαιρινής συνήθειας επαναπροβολής των «Σαββατογεννημένων». Κι όμως, η Ελένη Ράντου δεν λέει εύκολα το «ναι» σε σίριαλ κι αυτό έχει τη σημασία του.


Τώρα, έρχεται σε μια σειρά η οποία έχει δημιουργήσει μια συνθήκη αναμονής. Είναι και το θέμα της τέτοιο, η ζωή της Μαρίας Κάλλας, είναι και η ΕΡΤ που δεν πέφτει στην παγίδα της αδικαιολόγητης προχειρότητας, οπότε υπάρχει ένα σύνολο ερεθισμάτων. Το βασικό βέβαια είναι η ίδια. Η οποία πάντα αφήνει ισχυρό ερμηνευτικό αποτύπωμα. Τώρα θα ερμηνεύσει τη Λίτσα, τη μητέρα της Μαρίας. Μεγάλη η πρόκληση και ένας ρόλος πολύ διαφορετικός τηλεοπτικά για εκείνη μετά από χρόνια.
Ελένη Ράντου: «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» / ΕΡΤ1
Η επιστροφή

Εχεις την αίσθηση ότι ποτέ δεν έφυγε από την τηλεόραση, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους επιστρέφει και μάλιστα υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη και δημιουργού που την ανέδειξε, του Μανούσου Μανουσάκη. Στη νέα αστυνομική σειρά της ΕΡΤ δεν θα κληθεί να ερμηνεύσει κάτι αντίστοιχο με την Ερατώ στους «Ψίθυρους καρδιάς», όμως είναι μια επιστροφή του μαέστρου σε ένα είδος στο οποίο καθιερώθηκε με το αξέχαστο και εξαιρετικό «Τμήμα Ηθών». Πρωταγωνίστρια χαμηλών τόνων, η Παπαχαραλάμπους δεν εγκλωβίστηκε και δεν τυποποιήθηκε και ίσως γι’ αυτό δεν είχε πολλές τηλεοπτικές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδιαφέρουσα η επιστροφή της.

Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Το δίχτυ» / ΕΡΤ1
Σταθερή αξία

Είναι το κορίτσι που νιώθεις ότι ποτέ δεν θα μεγαλώσει. Η όμορφη γυναίκα με το υπέροχο πρόσωπο και τις τέλειες αναλογίες, η οποία με τη συμπεριφορά της σε κάνει να τα προσπερνάς και να στέκεσαι στον χαρακτήρα της, στο χιούμορ της, στο διαρκές τσαλάκωμα και στην υποκριτική ποιότητά της.

Η Σμαράγδα Καρύδη δεν έχει εχθρούς, μόνο ανθρώπους που την παρακολουθούν και τη θαυμάζουν. Η συμμετοχή της στη σειρά του STAR, στο πλευρό του Νίκου Κουρή, είναι δοκιμασμένη και τώρα θα δούμε τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων μετά από ένα ομολογουμένως μεγάλο διάλειμμα. Είναι ένας ρόλος πολύ κοντά σε αυτό που έχουμε δει τηλεοπτικά από εκείνη και ιδιαίτερος. Είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε σταθερή αξία.
Σμαράγδα Καρύδη: «IQ 160» / STAR
Σε διπλό ρόλο

Είναι το πρόσωπο που ταυτίστηκε απόλυτα με τις «Αγριες Μέλισσες», οι οποίες άλλαξαν τον χάρτη της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση. Η Μαρία Κίτσου δεν άδραξε την τεράστια δημοσιότητα κάνοντας όλα όσα της προτάθηκαν στη συνέχεια. Πήρε τις αποστάσεις της. Πήρε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνει το επόμενο βήμα. Φέτος θα τη δούμε σε διπλό ρόλο καθώς εκτός από τη «Μάγισσα» θα είναι και στη σειρά του ALPHA «Να με λες μαμά». Αλλα μεγέθη ωστόσο.

Το γεγονός ότι ξανασυνεργάζεται με τους δημιουργούς και τον σκηνοθέτη των «Μελισσών» από μόνο του είναι σημαντικό. Θα υποδυθεί την Πανδώρα Μοντιλιάνι, μια μυστηριώδη και ειλικρινή ηρωίδα της οποίας η έλευση στη Μάνη θα προκαλέσει ντόμινο αποκαλύψεων και κινητοποίηση πολλών και διαφορετικών δυνάμεων...
Μαρία Κίτσου: «Μάγισσα - Φλεγόμενη καρδιά» / ΑΝΤ1
Χαρισματική

Είναι από τα νέα κορίτσια που έχουν συζητηθεί για τους σωστούς αλλά και για τους λάθος λόγους. Είναι μία ηθοποιός ταλαντούχα, η οποία δουλεύει πολύ, συμμετέχει σε πολύ ψαγμένες και πιο εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις και παράλληλα με τη συμμετοχή της στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έχει καταφέρει να αποκτήσει μία δημοσιότητα πολύ μεγάλη. Ολα αυτά φυσικά, το ταλέντο, η δουλειά της και το κριτήριό της συνδυάζονται με μία μοναδική ομορφιά.

Η Κλέλια Ανδριολάτου είναι ένα χαρισματικό πλάσμα, σπάνιας φυσικής ομορφιάς, η οποία κάθε φορά που αποτυπώνεται σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων προκαλεί φρενίτιδα στα Μέσα και ποικίλα σχόλια, τα οποία δημιούργησαν ακόμη και προβλήματα εσχάτως... Η ίδια το απολαμβάνει, δεν υπερθεματίζει κι αυτή την περίοδο απολαμβάνει τον τρίτο και τελευταίο κύκλο γυρισμάτων της σειράς του Παπακαλιάτη στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες. Οχι άδικα.
Κλέλια Ανδριολάτου: «Maestro» / MEGA7
«Χαμαιλέων»

Μετά τη συμμετοχή της στον «Σασμό», σε ρόλο δικηγόρου που μάλλον ατύχησε επανειλημμένα στον έρωτα, ίσως να περιμέναμε να τη δούμε σε κάποια από τις πολλές ομολογουμένως ερωτικές ή δραματικές της φετινής σεζόν. Επειδή όμως η Ευγενία Σαμαρά τονίζει διακριτικά ότι λειτουργεί σαν χαμαιλέων, επέλεξε την ανατροπή και παράλληλα με την παρουσίαση του παιχνιδιού «Switch» στην ΕΡΤ θα πρωταγωνιστήσει σε οικογενειακή κωμωδία σε ρόλο Ελληνίδας μάνας. Αναπάντεχο. Το να βλέπεις μια πολυσυζητημένη και με πολλές προτάσεις ηθοποιό να επιλέγει κωμωδία είναι κάτι...
Ευγενία Σαμαρά: «Εχω παιδιά» / MEGA
Φυσικά η λίστα είναι μεγάλη. Και οι πρωταγωνίστριες που πραγματικά αξίζουν πολλές. Φιλαρέτη Κομνηνού, Αννα Μάσχα, Χρύσα Ρώπα, Μπέτυ Λιβανού, Μυρτώ Αλικάκη, Δανάη Παππά, Μαρία Καβογιάννη, Γιούλικα Σκαφιδά, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Λεκάκη, Ματθίλδη Μαγγίρα, Εμιλυ Κολιανδρή, Νεφέλη Κουρή, Κατερίνα Διδασκάλου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θάλεια Ματίκα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Βασιλική Τρουφάκου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr