Θανάσης Σαράντος: «Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ενόχληση στο κοινό από τον σεξιστή και βίαιο ήρωα που υποδύομαι»

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του «Αμερικανικού Βούβαλου» του David Mamet μίλησε στο Marie Claire με αφορμή την επιστροφή του έργου, για δεύτερη σεζόν, στο Θέατρο Φούρνος, για περιορισμένες παραστάσεις.

Μέσα στην πλούσια θεατρική σεζόν που διανύουμε, μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημικής αδράνειας, ένα πλήθος παραστάσεων διεκδικεί μερικές ώρες από το χρόνο μας. Πέρα, ωστόσο, από τις νέες παραγωγές υπάρχουν και κάποιες παλαιότερες, που όχι απλώς κατάφεραν να επιβιώσουν από τις περσινές αντιξοότητες αλλά επέστρεψαν, έχοντας ξεχωρίσει για το καλλιτεχνικό εκτόπισμά τους.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του David Mamet, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Φούρνος, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο θεατρικός συγγραφέας-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας παρακολουθεί μια ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μιας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr