Μπορεί ένα κομμάτι ταινίας στο στόμα να βοηθήσει τον ύπνο μας; Το trend στο Tik Tok που εγκυμονεί κινδύνους

Τα viral βίντεο.

Ηπλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok βοήθησε στη διάδοση μιας ακόμη δυνητικά επικίνδυνης ιδέας: να κλείνετε το στόμα σας με ταινία για να σταματήσετε την αναπνοή από το στόμα τη νύχτα. Είναι μια τάση την οποία έχει υποστηρίξει και η Gwyneth Paltrow, όμως, πόσο καλό μας κάνει το να κλείνουμε το στόμα μας με ταινία κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου;
 
Σύμφωνα με το Kent Community Health NHS, η αναπνοή από τη μύτη έχει οφέλη. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: το φιλτράρισμα του αέρα που εισέρχεται στον οργανισμό και η αποφυγή ερεθισμών των αεραγωγών. Ο δρ. Michael Fitzpatrick, ειδικός στη φυσιολογία των ανώτερων αεραγωγών στο Πανεπιστήμιο Queen’s στον Καναδά, σημείωσε ότι η ρινική αναπνοή έχει θετικά στοιχεία, αλλά τόνισε ότι η φραγή του στόματος μπορεί να είναι προβληματική.

«Βασικά, η τοποθέτηση ταινίας στο στόμα είναι κακή ιδέα, επειδή αναπνέουμε από το στόμα μας μόνο όταν η μύτη είναι μερικώς ή εντελώς φραγμένη. Ως εκ τούτου, εάν η μύτη είναι μερικώς ή πλήρως αποφραγμένη, το κλείσιμο του στόματος με ταινία δεν έχει νόημα και θα ήταν μόνο επιζήμιο», εξηγεί ο ίδιος.

«Εάν έχετε αποφρακτική υπνική άπνοια, ναι, αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο ειδικός στον ύπνο Dr. Raj Dasgupta, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr