Ιράν: Χτύπησαν έφηβη στο μετρό επειδή δεν φορούσε μαντίλα - Την άφησαν αναίσθητη

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, για τον ίδιο λόγο. 

Καθόλου φαίνεται να μην έχουν αλλάξει τα πράγματα στο Ιράν, έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Mahsa Amini και τις πολύμηνες διαδηλώσεις γυναικών και ανδρών για τους άδικους νόμους του απολυταρχικού κράτους.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η 22 Mahsa Amini φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε, επειδή η μαντίλα της δεν κάλυπτε επαρκώς τα μαλλιά της. Μετά τον θάνατό της στη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, ξέσπασαν διαδηλώσεις με πολλές γυναίκες να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν καλύτερη μεταχείριση από την κυβέρνηση του Ιράν και τους άνδρες στη χώρα τους.

Πριν από λίγες ημέρες, και ενώ σύμφωνα με ανακοινώσεις τις κυβέρνησης, τα πράγματα στη χώρα έχουν αλλάξει, ένα κορίτσι 16 ετών έπεσε αναίσθητο όταν της επιτέθηκαν σε βαγόνι του μετρό στην Τεχεράνη, επειδή δεν φορούσε μαντίλα.

Ακτιβιστές κατηγόρησαν την αστυνομία ηθικής του Ιράν ότι επιτέθηκε στην έφηβη κοπέλα επειδή δεν φορούσε μαντίλα σε σταθμό του μετρό της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

 
Μια ομάδα με έδρα τη Νορβηγία που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των Κούρδων, η οργάνωση Hengaw για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η 16χρονη Armita Geravand «δέχθηκε επίθεση» από την αστυνομία ηθών και βρίσκεται σε κώμα από την Κυριακή. Ένα άλλο δίκτυο της αντιπολίτευσης, το IranWire, δήλωσε πως έλαβε πληροφορίες ότι η Geravand εισήχθη στο νοσοκομείο με «τραύμα στο κεφάλι».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.g
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr