Η προσωπική εξομολόγηση μιας 29χρονης γυναίκας: «Νιώθω πως χαράμισα τα καλύτερά μου χρόνια. Τι με κρατά πίσω;»

Η ψυχοθεραπεύτρια απαντά στην ερώτηση και της υπενθυμίζει ότι η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου.

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας που αναλογιζόμαστε τι πράξαμε, πώς και γιατί και μένουμε να αναρωτιόμαστε αν τα καταφέραμε καλά ή αν χαραμίσαμε τα χρόνια μας. Συνήθως, αυτή η στιγμή μάς βρίσκει να έχουμε περάσει τα 50 και να έχουμε δοκιμάσει και δοκιμαστεί από πολλά. Για μια κοπέλα, όμως, ήρθε λίγο νωρίτερα και για την ακρίβεια στα 29 της.

 
Η ίδια φοβούμενη πως χαράμισε τα καλύτερά της χρόνια γράφει, στην ψυχοθεραπεύτρια του Guardian, Philippa Perry, για τις ανησυχίες της. Τι απαντά η ειδικός.

«Είμαι μια 29χρονη γυναίκα που δεν έχει κάνει ποτέ ρομαντική σχέση και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποφασίσει για την επαγγελματική της πορεία. Έχω μια χούφτα στενούς φίλους, αποφοίτησα από ένα καλό πανεπιστήμιο πριν από έξι χρόνια, αλλά καταλήγω σε προσωρινές, εποχιακές δουλειές φιλοξενίας στις οποίες εργάζομαι για περίπου έξι μήνες πριν παραιτηθώ. Και μόλις έρθω κοντά με κάποιον ερωτικά, τον απομακρύνω. Αισθάνομαι μια βαθιά καχυποψία και δυσπιστία απέναντι στους ανθρώπους που με πλησιάζουν. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένιωθα ότι οι φιλίες μου ήταν ρηχές και αναγκαστικές, μέχρι που πέρασα περισσότερο χρόνο με τους φίλους μου μετά την πανδημία του Covid.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr