Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών: «Εύχομαι να τελειώσουν οι μάχες να πάμε σπίτι και να κοιμηθώ» (βίντεο)

Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών: «Εύχομαι να τελειώσουν οι μάχες να πάμε σπίτι και να κοιμηθώ» (βίντεο)

Η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς όπως τη ζουν παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών στη Γάζα.

gazahamas
Περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα μέσα σε 3 εβδομάδες από ό,τι σε όλες τις παγκόσμιες συγκρούσεις ετησίως από το 2019, αναφέρει ο διεθνής οργανισμός για την προστασία του παιδιού “Save the Children”.

Επικαλούμενη αριθμούς από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε την Κυριακή ότι 3.195 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 3.457 μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας – ωστόσο αυτοί οι αριθμοί δεν έχουν επαληθευτεί. Άλλα 33 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 29 παιδιά σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση, επικαλούμενη στοιχεία από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες μωρά, παιδιά και έφηβοι παραμένουν σε camps μακριά από τα σπίτια και το σχολείο τους. Στις 13 Οκτωβρίου το Ισραήλ διέταξε πάνω από μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από την αρχή του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και πολλοί από αυτούς είναι παιδιά. Πάνω από τον μισό πληθυσμό της Γάζας έχει εκτοπιστεί και ζει πλέον σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα αυτοσχέδια καταφύγια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στους καταυλισμούς έχουν βρει καταφύγιο σχεδόν 22.000 άτομα μεταξύ των οποίων 11.400 παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γαζα καταστροφή και προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι θα ξεμείνουν σύντομα από πόσιμο νερό.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης