Γυναίκα γέννησε μέσα σε ξύλινη βάρκα με κουπιά: Λόγω πλημμύρας δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο μαιευτήριο

Γυναίκα γέννησε μέσα σε ξύλινη βάρκα με κουπιά: Λόγω πλημμύρας δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο μαιευτήριο

Η Amali Tower, ιδρύτρια της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των κλιματικών προσφύγων Climate Refugees, μας ξεναγεί στη ρημαγμένη Κένυα και στις γυναίκες της, που υφίστανται τις πιο τραγικές επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων, λίγο πριν από τη φετινή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, COP28, στις 30/11.

main
Όταν έπιασαν οι ωδίνες τοκετού την Άγκνες, μια νέα γυναίκα από τη λίμνη Μπαρίγκο στην Κένυα, μπήκε με τη βοήθεια των δικών της σε μια ξύλινη βάρκα με κουπιά για να μεταφερθεί στο πλησιέστερο μαιευτήριο, που βρισκόταν στην ηπειρωτική χώρα. Κάποτε, σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, το κομμάτι της γης της, στην Kokwa, ήταν ενωμένο με την υπόλοιπη ξηρά, αλλά η δραματική άνοδος της στάθμης της λίμνης τα τελευταία χρόνια το μετέτρεψε σε νησί.

 Η Άγκνες δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο: γέννησε μέσα στη βάρκα. Ευτυχώς επιβίωσε με το μωρό της, αλλά δύο χρόνια μετά, όταν συνάντησε την Amali Tower, έδειχνε ακόμα αναστατωμένη από την εμπειρία. Ενώ την περιέγραφε στην ιδρύτρια της Climate Refugees, μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των κλιματικών προσφύγων, της είπε ότι νιώθει «τρομαγμένη», παρόλο που «τα καταφέραμε και οι δύο».

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης