Μαρτυρίες εφήβων στο Marie Claire για τη βία και τον εκφοβισμό: «Αυτά τα παιδιά με απείλησαν με μαχαίρια έξω από το σχολείο»

Μαρτυρίες εφήβων στο Marie Claire για τη βία και τον εκφοβισμό: «Αυτά τα παιδιά με απείλησαν με μαχαίρια έξω από το σχολείο»

«Kαθηγητής κατηγορήθηκε για βιασμό μαθήτριας κι όμως δεν μετακινήθηκε από τη θέση του». Συναντηθήκαμε με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού. Τα περιστατικά που μας εμπιστεύτηκαν μάς ωθούν να διεκδικήσουμε ριζικές αλλαγές.

teens
Αφορμή για να αρχίσω να συγκεντρώνω πληροφορίες για αυτό το άρθρο στάθηκε ένα ακραίο περιστατικό βίας ανάμεσα σε ανήλικους μαθητές που απασχόλησε για αρκετές μέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καθώς όμως αυτά τα περιστατικά πολλαπλασιάζονταν σχεδόν μέρα με τη μέρα, συνειδητοποίησα ότι η προσέγγισή τους από τα σχετικά ρεπορτάζ δεν ήταν απλά αποσπασματική αλλά συχνά και παραπλανητική. Όχι μόνο έλειπαν τα βιώματα και οι απόψεις των ίδιων των παιδιών αλλά επιπλέον αναπαράγονταν φράσεις όπως «ανήλικοι παραβάτες» και «συμμορίες ανηλίκων». Μήπως όμως η σκιαγράφησή τους σαν εν εξελίξει εγκληματίες είναι βαθιά προβληματική; Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης