Το εμβληματικό φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία “Sabrina” και η αρχή μίας δια βίου φιλίας με τον Hubert de Givenchy

Το εμβληματικό φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία “Sabrina” και η αρχή μίας δια βίου φιλίας με τον Hubert de Givenchy

Πως η ταινία του 1954 δημιούργησε την πιο δυνατή σχέση σχεδιαστή-μούσας στον χώρο της μόδας.

givenchyaudrey
Αποτελεί μία από τις πιο διάσημες ιστορίες της μόδας και της ενδυματολογίας, το πώς ο Hubert de Givenchy δουλεύοντας στο ατελιέ του στο Παρίσι μια μέρα το 1953, περίμενε την άφιξη της «Miss Hepburn».

Ο Givenchy ήταν θαυμαστής της Audrey Kathleen Hepburn και ήταν ενθουσιασμένος που μια τόσο μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ ήθελε να συναντηθεί μαζί του. Μόλις 26 ετών, ο Givenchy είχε ανοίξει το ατελιέ του αφού δούλεψε στα στούντιο των Cristobal Balenciaga, Jacques Fath και Elsa Schiaparelli. Και ενώ οι New York Times τον είχαν ανακηρύξει αστέρι μετά το ντεμπούτο της πρώτης του συλλογής το 1952, ο Givenchy ήξερε ότι αν η Hepburn γίνει πελάτισσά του, το όνομα και η δουλειά του θα έπαιρναν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

«Ξαφνικά μία όμορφη και πολύ μικρόσωμη, αδύνατη κοπέλα ήρθε [στο στούντιο]», είχε αναφέρει ο ίδιος ο Givenchy κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στον Charlie Rose το 1998, εξιστορώντας  την πρώτη του συνάντηση με την Audrey Hepburn, το καλοκαίρι του 1953.

 
Κλείσιμο
«Μου ζήτησε να φτιάξω το φόρεμα για τη “Sabrina” αλλά της είπα ότι είναι δύσκολο, γιατί ήταν περίοδος που ασχολούμουν σχολαστικά με τις συλλογές του οίκου και δεν είχα χρόνο να την βοηθήσω». Η ίδια -σύμφωνα με τον σχεδιαστή- απάντησε «σε παρακαλώ, θέλω πολύ να δοκιμάσω τα ρούχα σου».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης