Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία ανάμεσα στις 48 συμμετέχουσες της διαδρομής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία ανάμεσα στις 48 συμμετέχουσες της διαδρομής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θέληση δίχως όρια.

drispiotimain
Στα 40 της χρόνια, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ετοιμάζεται να ζήσει για τρίτη φορά την κορυφαία εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων και να αποδείξει πως όταν υπάρχει η θέληση της ψυχής, η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο.

 
Το 2022, η σπουδαία αθλήτρια κατάφερε να σταματήσει το χρόνο στο Μόναχο και να μάθουμε όλοι το όνομά της, όταν κέρδισε σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έκανε ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 
Κλείσιμο
Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες και πλέον πηγαίνει στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στο Παρίσι ήρεμη και ώριμη, καθώς η πρόκρισή της ήρθε από τον περασμένο Φεβρουάριο, δίνοντάς της την ευκαιρία να προετοιμαστεί όπως ακριβώς ήθελε.

«Είμαι πολύ τυχερή γιατί όλες τις προκρίσεις τις έχω πετύχει έτσι, μία χρονιά πριν. Οπότε μπορώ να δουλεύω ήρεμη, να δοκιμάζω πράγματα, να κάνω διάφορους αγώνες, να ρισκάρω, να μαθαίνω περισσότερο τον εαυτό μου μέσα από αυτούς, ώστε να είμαι έτοιμη για αυτή τη σημαντική διαδρομή».

 
Πρόσφατα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη κατέλαβε τη 16η θέση αλλά, όπως περιγράφει η ίδια, αυτός ήταν ένας αγώνας για να μπει σε ρυθμό πριν από το Παρίσι.

«Η συμμετοχή μου ήταν μία απόφαση της τελευταίας στιγμής. Το έχω δουλέψει πολύ στο μυαλό μου και όταν ξέρω ότι δεν είμαι έτοιμη, ξέρω ότι δεν μπορώ να διεκδικήσω τις πιο υψηλές θέσεις. Ξέρω πώς είναι να έρχεσαι στη 16η θέση και ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι στην πρώτη. Δεν ξέρω γιατί κάποιους τους πειράζει που με είδαν πίσω.

Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο να δοκιμάζεις τον εαυτό σου. Πραγματικά δεν αισθάνομαι άσχημα. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρίσκομαι για προετοιμασία στην Ελβετία για έναν μήνα, με ένα γκρουπ πολύ υψηλού επιπέδου. Εκεί περιμένω τη βελτίωσή μου».

 
Δύο χρόνια πριν μιλούσε ανοιχτά για ηλικιακό ρατσισμό, πλέον όμως έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό όλων και όσα της αξίζουν.

«Εχω διαφορετική αντιμετώπιση και το βλέπω σε κάθε εκδήλωση που με καλούν και που αφορά κυρίως την Ολυμπιακή Επιτροπή και τις ομοσπονδίες, από τους δημοσιογράφους αλλά και από τους απλούς ανθρώπους.

Αυτά τα δύο χρόνια άνοιξε μια καινούρια σελίδα και έχω καταφέρει να κάνω πολλούς που έβλεπαν τον αθλητισμό με πίκρα, να τον βλέπουν πια με γλύκα».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης