Το τελευταίο σπίτι της Marilyn Monroe χαρακτηρίστηκε ιστορικό μνημείο για να γλιτώσει την κατεδάφιση

Οι θαυμαστές της κέρδισαν τη δικαστική μάχη.

Το σπίτι στο Λος Άντζελες όπου έζησε και πέθανε η Marilyn Monroe ανακηρύχθηκε ιστορικό πολιτιστικό μνημείο, ενώ μια απόφαση της πολεοδομικής επιτροπής του Παλμ Σπρινγκς αύξησε τις πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του ένα άγαλμα 8 μέτρων της ηθοποιού, με την ονομασία “Forever Marilyn”.

 
Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ του ιστορικού χαρακτηρισμού την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, έπειτα από μια μακρά μάχη για το αν το σπίτι στην αριστοκρατική γειτονιά Brentwood θα κατεδαφιστεί, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

 
Οι σημερινοί ιδιοκτήτες μένουν δίπλα και ήθελαν να γκρεμίσουν το σπίτι προκειμένου να επεκτείνουν το κτήμα τους. Το συμβούλιο, ωστόσο, αποφάσισε ομόφωνα και προχώρησε στη διάσωσή του.

Οι θαυμαστές της Marilyn Monroe κέρδισαν μια μάχη για να διατηρήσουν το σημάδι της star στο Λος Άντζελες και βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο να δουν το πανύψηλο άγαλμα του ειδώλου της να παραμένει στο Παλμ Σπρινγκς.

 
«Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο ή μέρος στην πόλη του Λος Άντζελες τόσο εμβληματικό όσο η Marilyn Monroe και το σπίτι της στο Μπρέντγουντ», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία η Traci Park, εκπρόσωπος του συμβουλίου της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr