Ανρί-Καρτιέ Μπρεσόν: Είδαμε πρώτοι την έκθεση του φωτογράφου που απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο την Ελλάδα

Ανρί-Καρτιέ Μπρεσόν: Είδαμε πρώτοι την έκθεση του φωτογράφου που απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο την Ελλάδα

Ανοίγει στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στις 3 Ιουλίου, παράλληλα με μια αναδρομική έκθεση της συζύγου του και επίσης φωτογράφου Μαρτίν Φρανκ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του ιδρύματος στην Άνδρο. Και οι δύο θα διαρκέσουν έως τις 27 Οκτωβρίου 2024.

main
Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή τιμά τους Henri Cartier-Bresson (1908-2004) και Martine Franck (1938-2012) με ένα διπλό φωτογραφικό αφιέρωμα που θα παρουσιάζεται παράλληλα και στα δυο του μουσεία, στην Αθήνα και στην Άνδρο, από τις 3 Ιουλίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2024.

Το ζευγάρι καλλιτεχνών ήταν αγαπημένοι φίλοι του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Cartier-Bresson εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο το 1987 με μια έκθεση 150 φωτογραφιών του, που είχε εκείνος επιλέξει. Ταξίδεψε μάλιστα ο ίδιος στη Χώρα της Άνδρου για να επιβλέψει το στήσιμο της έκθεσης. Αντίστοιχα, στη Franck οφείλουμε ένα από τα ωραιότερα πορτραίτα της Ελίζας Γουλανδρή, φωτογραφημένο στο Γκστάαντ τον Δεκέμβριο του 1999, μόλις έξι μήνες πριν τον θάνατο της Ελίζας τον Ιούλιο του 2000.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης