Ο Τσάρλς Λόιντ, λίγο πριν από τη συναυλία του με τη Μαρία Φαραντούρη: «Το ελληνικό κοινό ήταν πάντα ανοιχτό στη μουσική»

Ο βιρτουόζος του σαξοφώνου μιλά στο Marie Claire για τη ζωή και την καριέρα του, τη συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη και την αγάπη του για την Ελλάδα.

ΟCarlos Santana τον χαρακτήρισε «παγκόσμιο θησαυρό». Οι New York Times, Guardian, Telegraph, Wall Street Journal έχουν αφιερώσει, μαζί με άλλα διεθνή μέσα, σελίδες επί σελίδων στη μουσική και την καριέρα του.

 
Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του “late bloomer” (σ.σ αυτός που ανθίζει αργότερα) , αν και ο πρώτος δίσκος του κυκλοφόρησε το 1964. Έκτοτε η μουσική του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με τον ίδιο να παραμένει ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες της τζαζ που πούλησαν 1εκ. αντίτυπα με μία μόνο ηχογράφηση. Σήμερα, στα 86 του χρόνια δηλώνει γεμάτος όρεξη για μάθηση.

 
Ο Charles Lloyd, βιρτουόζος του σαξοφώνου και συνθέτης από την Αμερική έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Λίγες ημέρες πριν μάς μίλησε για τη ζωή, την καριέρα και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr