6 τρόποι για να μάθετε να ακούτε το σώμα σας πιο εύκολα αυτό το καλοκαίρι

Oταν το σώμα μπαίνει σε περίοδο χαλάρωσης, όλα τα μηνύματα που μας έστελνε, αλλά αφήναμε «αδιάβαστα» τον υπόλοιπο χρόνο, έρχονται να απαιτήσουν την προσοχή μας.

«Θ’ ασχοληθώ μ’ αυτό αργότερα». «Κάποια άλλη στιγμή». «Αργότερα, όταν θα έχω χαλαρώσει λιγάκι». Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πιθανότατα κι εσείς, όπως και εγώ, μουρμουρίσατε τα παραπάνω ουκ ολίγες φορές: καθώς τρέχατε από μίτινγκ σε μίτινγκ ενώ παράλληλα σας θέριζε ημικρανία, καθώς οδηγούσατε κολλημένη στην κίνηση ενώ η μέση σας σάς έστελνε σήματα κινδύνου, καθώς το βράδυ προτού κοιμηθείτε η ταχυπαλμία από το άγχος της ημέρας έπαιζε progressive rock στα μηνίγγια σας.

 
Οι ζωές μας, ολοένα περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν γίνει ταυτόχρονα πιο εγκεφαλικές και πιο πιεσμένες. Σε όποιον τομέα κι αν εργάζεστε, πιθανότατα κοιτάτε μια οθόνη αρκετές ώρες την ημέρα -o μέσος ενήλικας περνάει 12 ώρες ημερησίως κοιτώντας οθόνες, 13 ώρες αν δουλεύετε από το σπίτι- είτε για τηλεδιασκέψεις με πελάτες και συνεργάτες, ηλεκτρονικές παραγγελίες, ηλεκτρονική αλληλογραφία ή έστω για σκρολάρισμα στα social media και μαραθώνιους «House of the Dragon» και «Bridgerton». Kαι αντί όλη αυτή η υπέροχη πρόοδος της τεχνολογίας να μας κάνει να δουλεύουμε λιγότερο, μάλλον το αντίθετο έχει συμβεί (γκουχ, εξαήμερη εργασία, γκουχ). Ολο το χρόνο είμαστε σε μια κατάσταση μόνιμου άγχους και τρεξίματος αγνοώντας όλα τα μηνύματα που μας στέλνει το σώμα μας. Ολο τον χρόνο ζούμε περιμένοντας τις διακοπές.

 
Γιατί στις διακοπές, δεν μπορεί, όλα θα φτιάξουν.

Και ιδού, αυτή η άγια ώρα έφτασε: οι καλοκαιρινές διακοπές είναι επιτέλους εδώ. Κλείσατε τα εισιτήρια, επιβιβαστήκατε στο όποιο αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, αυτοκίνητο ή ό,τι τέλος πάντων είχατε διαθέσιμο για να φτάσετε στο μαγικό προορισμό σας. Και με το που βγάλατε όλα σας τα μαγιό από τη βαλίτσα και κάνατε κράτηση στην κοντινότερη ξαπλώστρα, άρχισαν τα προβλήματα. Πονοκέφαλοι, αλλεργίες, εκείνος ο πόνος στη μέση που αγνοήσατε όλη τη χρονιά και γενικά ό,τι άβολα συμπτώματα μπορείτε να φανταστείτε… Οχι, δεν σας καταράστηκε κανείς, είναι απολύτως φυσιολογικό. Και όχι, δεν θα περάσει με ένα κοκτέιλ ή δέκα. (Μπορείτε να το προσπαθήσετε όμως.)

Διαβάστε περισσότερα στο Marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr