Πώς θα καταλάβετε αν ένα video που παρακολουθείτε είναι ψεύτικο

Έχετε τον νου σας για δάχτυλα που περισσεύουν, συγκρίνετε τους τρόπους συμπεριφοράς με πραγματικές ηχογραφήσεις και εφαρμόστε την παλιά, καλή, κοινή λογική και τον σκεπτικισμό, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Σε μια κρίσιμη εκλογική χρονιά για τον κόσμο, με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να είναι μεταξύ των χωρών που προσήλθαν ή θα προσέλθουν στις κάλπες, η παραπληροφόρηση στροβιλίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 
Υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με τα deepfakes, ή τις εικόνες ή τον ήχο κορυφαίων πολιτικών προσώπων που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη και έχουν σχεδιαστεί για να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους, και κατά πόσον θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

 
Μέχρι στιγμής δεν αποτέλεσαν τεράστιο χαρακτηριστικό των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γαλλία, αλλά υπάρχουν συνεχώς παραδείγματα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου επίκεινται προεδρικές εκλογές και ο κίνδυνος προσπάθειας παραπλάνησης του εκλογικού κοινού.

Ακολουθούν τα οπτικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε σε ένα video για να καταλάβετε αν είναι ψεύτικο – όπως τα παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του ο Guardian.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr