Πυρκαγιά στην Αττική: Φωτογραφικό οδοιπορικό στην καταστροφή που αφήνει πίσω της

Πυρκαγιά στην Αττική: Φωτογραφικό οδοιπορικό στην καταστροφή που αφήνει πίσω της

Δέκα φωτογραφίες που συγκλόνισαν.

pirkagia_varnavas17
Εικόνες θλίψης, καταστροφής και πόνου καταγράφουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία εντός και εκτός Ελλάδος, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Αυγούστου.

 
Η φωτιά που έκαιγε ασταμάτητα για πάνω από δύο ημέρες άφησε πίσω της μία νεκρή γυναίκα, χιλιάδες καμμένα στρέμματα γης, οικίες και επιχειρήσεις που έγιναν στάχτη.

 
Κλείσιμο
Οι αμέτρητες εκτάσεις που άλλοτε φιλοξενούσαν δάση και ζώα παραδόθηκαν στις φλόγες, που άφησαν πίσω τους μονάχα απομεινάρια καμμένων δέντρων να θυμίζουν πως κάποτε η Πεντέλη ήταν καλυμμένη με πράσινο.

Η φωτιά ξέσπασε στον Βαρνάβα και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στην Πεντέλη, το Γραμματικό, το Καπανδρίτι, τον Μαραθώνα, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τον Διόνυσο, τη Σταμάτα, τη Νέα Μάκρη, ενώ επεκτάθηκε μέχρι και στον αστικό ιστό, σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

 
Σε Πεντέλη, Πάτημα Βριλησσίων, Βαρνάβα, Μαραθώνα και Διόνυσο εντοπίζονται οι περισσότερες καταστροφές. Αν και οι εκτιμήσεις δεν είναι ακόμη ακριβείς υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης κάηκαν, ενώ οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες φτάνουν τα 100, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι δεκάδες καμένες επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης