Ασπασία Θεοφίλου: «Παρομοιάζω τις κακοποιητικές σχέσεις με χρόνιο νόσημα»

«στην αρχή αντιλαμβάνεσαι πως “κάτι δεν πάει καλά” αλλά περνάνε χρόνια για να δεις τη φθορά». Η είδηση δεν είναι ότι ανήκει στις αμέτρητες, δυστυχώς, γυναίκες που έχουν βιώσει κακοποίηση αλλά ότι κατάφερε να τοποθετήσει την προσωπική εμπειρία της σε μια εξίσωση που δίνει αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο, δημιουργώντας το Strong Me. Λίγο πριν από τη συμμετοχή της ίδιας και του κινήματός της σε μια συναυλία στην Τεχνόπολη στις 8/9, μιλάει στο Marie Claire.

Μια εμπειρία κακοποίησης μπορεί να επιδράσει με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε γυναίκα. Αλλά η καλλιτέχνιδα και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ασπασία Θεοφίλου κατάφερε εντέλει να μετουσιώσει τη δική της σε κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία του Κινήματος για την Πρόληψη & την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας Strong Me.

Λίγο πριν από τη μεγάλη συναυλία «Stop Misogyny in (t)rap: A Call by Sadahzinia», στις 8 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, όπου δεκάδες Ελληνίδες τραγουδίστριες, τραγουδοποιοί και άλλες καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες συσπειρώνονται κατά του μισογυνισμού στη μουσική, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Strong Me, μιλήσαμε μαζί της για την τέχνη ως φορέα ατομικής και συλλογικής αλλαγής, τις όχι πάντα ξεκάθαρες μορφές που μπορεί να λάβει η έμφυλη κακοποίηση, αλλά και για την καμπάνια Stop Period Shaming, που μας παρακινεί να απελευθερώσουμε, επιτέλους, την έμμηνο ρύση από τα ταμπού και τα στερεότυπα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr