Οι φράσεις που δείχνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης στη δουλειά

Οι φράσεις που δείχνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης στη δουλειά

Φωνάζουν δειλία και ανασφάλεια.

selfesttem
Δεν θα ήσασταν εκεί που είστε αν δεν είχατε αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, πολλές γυναίκες ακόμα και σε ηγετικές θέσεις λένε πράγματα που υπονομεύουν την αυτοπεποίθησή τους – και ενδεχομένως βλάπτουν την αξιοπιστία τους.

 
Η αυτοπεποίθηση αποτελεί «κλειδί» τόσο για τις επαγγελματικές όσο και για τις προσωπικές σχέσεις. Ο τρόπος που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και το πώς μιλάμε στους άλλους έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στο πώς εκείνοι μας αντιλαμβάνονται. Διαβάστε παρακάτω τις 5 φράσεις που μειώνουν τον δυναμισμό σας και φανερώνουν έλλειψη αυτοεκτίμησης. «Με συγχωρείς που σε ενοχλώ με αυτό…»

 
Κλείσιμο
Μπορεί εσείς να το έχετε χρησιμοποιήσει στην πιο απλή του εκδοχή ως «συγγνώμη που σε πρήζω για αυτό, αλλά…». Ξεκινώντας το αίτημά σας με μια συγγνώμη, διαμορφώνετε την αλληλεπίδρασή σας σαν να κάνετε κάτι λάθος. Η χρήση της λέξης «ενοχλώ» κάνει να φαίνεται ότι θεωρείτε τον εαυτό σας δυσάρεστο και αυτή είναι η εντύπωση που προκαλείτε στους άλλους.

Αντ’ αυτού μπορείτε να δηλώσετε, με ευγένεια, τον λόγο που απευθύνεστε στον συνάδελφό σας. Μπορείτε δηλαδή να πείτε: «Θα ήθελα τις σκέψεις σου πάνω σε αυτό».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης