Πώς τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης οδήγησαν μία γυναίκα να πίνει τρία μπουκάλια κρασί σε μία ημέρα

Πώς τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης οδήγησαν μία γυναίκα να πίνει τρία μπουκάλια κρασί σε μία ημέρα

Η έρευνα που ισχυρίζεται πως οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερα στο αλκοόλ παρά στο φαγητό για να επιβιώσουν.

winemenopause
Τα εξουθενωτικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης οδήγησαν τη Lindsey Beveridge στα άκρα, τροφοδοτώντας τον εθισμό στο αλκοόλ που την έκανε να πίνει τρία μπουκάλια κρασί την ημέρα και να ξοδεύει έως και 250 λίρες την εβδομάδα για τη συνήθειά της.

 
Η 55χρονη από το Μάντσεστερ ζύγιζε μόλις 47 κιλά στο αποκορύφωμα του αλκοολισμού της το 2015 και φοβόταν ότι ο εθισμός της ήταν τόσο άσχημος που η κόρη της θα την ανακάλυπτε μια μέρα νεκρή.

 
Κλείσιμο
Ενώ ο εθισμός της ξεκίνησε στα είκοσί της χρόνια, το άγχος, η αϋπνία και η χαμηλή διάθεση που προκάλεσε η περιεμμηνόπαυση – η περίοδος που προηγείται της εμμηνόπαυσης – ενώ διένυε τη δεκαετία των 40, την οδήγησε στο να αυξήσει την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωνε, στην προσπάθειά της να ανακουφίσει τα συμπτώματα που αρχικά απέδωσε στην επιδείνωση της κατάστασης της ψυχικής της υγείας.

Η ίδια δήλωσε στον Independent: «Είχα πολύ άγχος – δεν μπορούσα να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου. Είχα αϋπνία, πολύ κακή διάθεση, κόπωση και πολύ πόνο στις αρθρώσεις – νόμιζα ότι είχα κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Είναι σαν ο πόνος να βρισκόταν στα οστά μου. Άρχισα να αυξάνω την ποσότητα που έπινα για να με βοηθήσει να κοιμηθώ και να αντιμετωπίσω τον πόνο και το άγχος.

 
Έπινα τρία μπουκάλια κρασί την ημέρα. Προς το τέλος εθίστηκα, οπότε έπρεπε να αρχίσω να πίνω και το πρωί για να μπορώ να λειτουργήσω. Νόμιζα ότι θα πέθαινα. Ένιωθα σωματικά και ψυχικά απαίσια».

Και δεν είναι η μόνη. Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο δαπανούν περισσότερα χρήματα για αλκοόλ την εβδομάδα παρά για φαγητό για να διαχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης