Γιατί το άγαλμα του Τιερί Ανρί στο Λονδίνο κρατά ένα μωρό στην αγκαλιά του; (φωτογραφίες)

Γιατί το άγαλμα του Τιερί Ανρί στο Λονδίνο κρατά ένα μωρό στην αγκαλιά του; (φωτογραφίες)

Η καμπάνια που οργάνωσαν μπαμπάδες.

dad_shift_henry
Άνδρες που αγωνίζονται για την ενίσχυση της άδειας πατρότητας έχουν συνδέσει μοντέλα μωρών σε φυσικό μέγεθος με μάρσιππους σε χάλκινα αγάλματα ανδρών σε όλο το κεντρικό Λονδίνο και κάλεσαν την κυβέρνηση να βελτιώσει τις επιλογές γονικής άδειας, οι οποίες κατατάσσονται στις λιγότερο γενναιόδωρες στην Ευρώπη για τους πατέρες.

 
Οι ακτιβιστές μιας νέας ομάδας εκστρατείας, με όνομα «Dad Shift», έδεσαν μοντέλα μωρών στα αγάλματα του μηχανικού Isambard Kingdom Brunel, των ηθοποιών Laurence Olivier και Gene Kelly και των ποδοσφαιριστών Thierry Henry και Tony Adams, σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή στη σημασία του δεσμού πατέρα-μωρού.

 
Κλείσιμο
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη μικρότερη σε διάρκεια άδεια πατρότητας στην Ευρώπη, με μόνο δύο νόμιμες εβδομάδες άδειας, η οποία πληρώνεται με 184,03 λίρες την εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα, πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις πατέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πήρε καθόλου άδεια πατρότητας μετά τη γέννηση του παιδιού του, και μία στις δύο οικογένειες όπου οι πατέρες πήραν άδεια πατρότητας ανέφεραν ότι δυσκολεύονται οικονομικά στη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης