Οι πέντε τύποι φίλων που όλοι χρειάζονται στη ζωή τους

Οι πέντε τύποι φίλων που όλοι χρειάζονται στη ζωή τους

Εσείς, σε ποιον ανήκετε και ποιον έχετε περισσότερη ανάγκη;

friendshipmain
Οι φιλίες βελτιώνουν τη ζωή μας, μας κάνουν να νιώθουμε υποστήριξη και αγάπη και ενισχύουν τη συνολική μας ευτυχία. Ορισμένες μελέτες δείχνουν μάλιστα ότι οι φιλίες είναι εξίσου απαραίτητες για την υγεία, την ευημερία και τη μακροζωία μας με τη διατροφή και την άσκηση.

 
Τι είδους φιλίες μας κάνουν, όμως, πιο ευτυχισμένους; Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι χρειάζονται τρεις έως πέντε στενούς φίλους για να επιτύχουν τη βέλτιστη ικανοποίηση στη ζωή τους. Το να έχετε περισσότερες στενές φιλίες από αυτές μπορεί να κάνει δύσκολη την ισορροπία στη ζωή σας, λένε οι ειδικοί.

«Γενικά δεν έχουμε αρκετό χρόνο ή συναισθηματική ενέργεια για να διατηρήσουμε περισσότερες από πέντε στενές φιλίες κάθε στιγμή της ζωής μας», λέει στο TODAY.com η Lauren Napolitano, κλινική ψυχολόγος που εργάζεται στη Φιλαδέλφεια. «Λιγότερες από τρεις στενές φιλίες δεν είναι και τόσο ιδανικές, γιατί μειώνουν τις πιθανότητες να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας αν ένας από αυτούς τους φίλους δεν είναι διαθέσιμος».

Κλείσιμο
Οι χαλαρότερες σχέσεις με φίλους με τους οποίους δεν είστε τόσο κοντά μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμες – ειδικά καθώς οι κοινωνικές μας ανάγκες αυξάνονται και αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ακολουθεί μια ματιά στους πέντε τύπους φιλίας που χρειαζόμαστε για τη βέλτιστη ευτυχία και ευημερία:

 
Στενοί φίλοι
Οι στενοί φίλοι είναι άνθρωποι που γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια και σας έχουν συντροφεύσει σε σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες. Αν και μπορεί να υπάρχουν περίοδοι που δεν έχετε επαφή, μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε ανά πάσα στιγμή και μπορείτε πάντα να τους καλέσετε όταν τους έχετε ανάγκη.

Σύμφωνα με την Dr. Anjali Ferguson, κλινική ψυχολόγο με έδρα τη Βιρτζίνια, οι στενές φιλίες είναι απαραίτητες για την ψυχική υγεία. «Σε αυτές τις σχέσεις, οι κρίσεις και το να θέλουμε να ταιριάζουμε σε όλα είναι λιγότερο σημαντικά και το άτομο μπορεί να είναι η πιο αυθεντική του μορφή του εαυτού του», εξηγεί. «Αυτές οι σχέσεις μάς προκαλούν και μας υποστηρίζουν ταυτόχρονα, ενώ μας βοηθούν να αναπτυχθούμε μέσω της επικύρωσης και της ασφάλειας».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης