Αυτή η κίνηση μπορεί να κάνει ευτυχισμένο κάθε εργαζόμενο – Οι περισσότεροι εργοδότες την αποφεύγουν

Αυτή η κίνηση μπορεί να κάνει ευτυχισμένο κάθε εργαζόμενο – Οι περισσότεροι εργοδότες την αποφεύγουν

«Εργάζεστε, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή εκτός δουλειάς».
 

workplace_bosses
Αν ελέγχετε συνεχώς τα email σας τα Σαββατοκύριακα, αν παλεύετε με την εξουθενωτική «κυριακάτικη μελαγχολία» ή αν παλεύετε να βρείτε χρόνο για να περάσετε με την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το πιθανότερο είναι ότι δεν υποστηρίζεστε από μια εξαιρετική ομάδα στη δουλειά.

 
Το εργασιακό άγχος και το εργασιακό στρες που νιώθουν οι εργαζόμενοι είναι τις περισσότερες φορές σύμπτωμα κακής ηγεσίας ή τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος – κάτι που καταγγέλλει ο business coach και διδάκτωρ φιλοσοφίας Dr. Dan Flint σε πρόσφατο video του στο TikTok.

 
Κλείσιμο
Ο Dr. Flint υποστήριξε ότι υπάρχει μια ασυνήθιστη «κίνηση εξουσίας» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ηγέτες για να χτίσουν εμπιστοσύνη και να καυχηθούν για πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους στο γραφείο.

«Υπάρχει μια κίνηση εξουσίας που χρησιμοποιούν οι ηγέτες για να κερδίσουν τον σεβασμό και την παραγωγικότητα των ομάδων τους», δήλωσε ο Flint. «Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κίνηση γίνεται πάρα πολύ σπάνια».

 
Ενώ πολλοί επαγγελματίες δημιουργοί στο TikTok επικεντρώνονται σε συμβουλές που απευθύνονται στους εργαζόμενους και στο πώς να διατηρούν τα δικά τους όρια στο χώρο εργασίας, αυτός ο business coach επικεντρώνεται στην προώθηση μιας αφήγησης «από πάνω προς τα κάτω».

«Η ηγεσία ξεκινάει από την κορυφή και τα μεγάλα αφεντικά θα πρέπει να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εργασιακή ηθική παρά για την παραγωγικότητα. Θα πρέπει επίσης να δίνουν προτεραιότητα στη γενική ευτυχία, την ικανοποίηση και την ισορροπία των εργαζομένων τους. Η καλλιέργεια μιας υγιούς εργασιακής κουλτούρας – όπου οι εργαζόμενοι έχουν κίνητρο να εργάζονται σκληρά, να παραμένουν παραγωγικοί και να επενδύουν την ενέργειά τους – ξεκινάει με το να βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται ότι υποστηρίζονται σε κάθε πτυχή της ζωής τους», λέει.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης