Αφγανιστάν: Κανόνισαν τον γάμο της όταν ήταν 7 ετών – Κατάφερε να χωρίσει, μα οι Ταλιμπάν ακύρωσαν την απόφαση

Αφγανιστάν: Κανόνισαν τον γάμο της όταν ήταν 7 ετών – Κατάφερε να χωρίσει, μα οι Ταλιμπάν ακύρωσαν την απόφαση

Η ιστορία μιας γυναίκας που ψάχνει και δεν μπορεί να βρει την ελευθερία της.
 

bibi_nasdana
Κάτω από ένα δέντρο και ανάμεσα σε πολυσύχναστους δρόμους κρύβεται η Bibi Nazdana, κρατώντας στα χέρια της τα χαρτιά του διαζυγίου που της χορηγήθηκαν, έπειτα από δίχρονη μάχη στα δικαστήρια, για να σώσει τον εαυτό της από έναν γάμο που την εξανάγκασαν να κάνει ως παιδί.

 
Είναι τα ίδια έγγραφα που ένα δικαστήριο των Ταλιμπάν ακύρωσε, λίγα χρόνια μετά.

 
Κλείσιμο
Το διαζύγιο της Nazdana είναι μία από τις δεκάδες χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις που ανακλήθηκαν από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο της χώρας πριν από τρία χρόνια στο Αφγανιστάν.

Χρειάστηκαν μόλις 10 ημέρες από την εισβολή τους στην πρωτεύουσα, για να ζητήσει ο άνδρας, στον οποίο είχαν υποσχεθεί την Bibi όταν ήταν επτά ετών, από τα δικαστήρια να ανατρέψουν την απόφαση διαζυγίου για την οποία είχε αγωνιστεί τόσο σκληρά.

 
Ο Hekmatullah, o πρώην άντρας της, είχε αρχικά εμφανιστεί για να απαιτήσει το κορίτσι ως σύζυγό του όταν η Ναζντάνα ήταν 15 ετών. Είχαν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο πατέρας της είχε συμφωνήσει σε αυτό που είναι γνωστό ως «κακός γάμος», ο οποίος επιδιώκει να μετατρέψει έναν οικογενειακό «εχθρό» σε «φίλο».

Το κορίτσι αμέσως απευθύνθηκε στο δικαστήριο -που τότε λειτουργούσε υπό την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αφγανική κυβέρνηση- για διαζύγιο, λέγοντάς τους επανειλημμένα ότι δεν μπορούσε να παντρευτεί τον αγρότη, ο οποίος σήμερα είναι 20 ετών. Χρειάστηκαν δύο χρόνια, αλλά τελικά εκδόθηκε απόφαση υπέρ της: «Το δικαστήριο με συνεχάρη και μου είπε: “Τώρα είσαι χωρισμένη και ελεύθερη να παντρευτείς όποιον θέλεις”».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης