Το 45% των γυναικών θα είναι μόνες και χωρίς παιδιά μέχρι το 2030

Τα στοιχεία έρευνας για γυναίκες ηλικίας από 25 έως 45 ετών.

Μια γυναίκα που είναι ανύπαντρη και δεν έχει παιδιά θεωρείται είτε δυναμική και αποφασιστική είτε μοναχική και δυστυχισμένη. Ορισμένοι πιστεύουν πως γλιτώνει το βάρος της ανατροφής μιας οικογένειας και του να είναι «σκλάβα» του συζύγου της και άλλοι πως χάνει εμπειρίες από τη ζωή της που τίποτε άλλο δεν μπορεί να αναπληρώσει.

 
Σε κάθε περίπτωση, πλέον, οι γυναίκες μπορούν να αποφασίζουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μπορούν να αποφασίζουν) για την επαγγελματική και την προσωπική ζωή τους δίχως να σκέφτονται το τι θα πει ο περίγυρος ή το τι επιβάλλει η κοινωνία και τα «πρέπει».

 
Η πρόοδος όσον αφορά την ισότητα των φύλων, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών και ο ρόλος της γυναίκας στον εργασιακό χώρο είναι δικαίως στο επίκεντρο των συζητήσεων τα τελευταία χρόνια, ιδίως όταν προσεγγίζεται από τη θετική σύνδεση μεταξύ της ποικιλομορφίας των φύλων και της οικονομίας.

Το 45% των γυναικών θα είναι άτεκνο μέχρι το 2030 – Πώς αυτό θα επηρεάσει την οικονομία
Το 2019, η Morgan Stanley, η πολυεθνική επενδυτική εταιρεία, δημοσίευσε ένα άρθρο που περιέγράφε πώς επηρεάζαν την αμερικανική οικονομία οι γυναίκες.

 
Ο αριθμός των «γυναικών ηλικίας 25-44 στις ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά, και οι περισσότερες από αυτές είναι ανύπαντρες και απόλυτα επικεντρωμένες στην καριέρα τους. Αυτές οι γυναίκες θα συνεχίσουν να έχουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο εργατικό δυναμικό, συμβάλλοντας στην αύξηση των μισθών», έλεγε η έρευνα τότε.


Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr