«Στρατιώτες έγδυσαν τη γειτόνισσά μου και άφησαν σκύλο να της επιτεθεί μπροστά στα μάτια των παιδιών της»

Νέα έκθεση της ActionAid υπογραμμίζει τις οδυνηρές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα στις Παλαιστίνιες, αλλά και τη δύναμη που εκείνες επιδεικνύουν.

Ιστορίες φρίκης από την εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα έρχονται κατά καιρούς στο φως και προκαλούν ανατριχιλά. Έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην περιοχή γυναίκες και κορίτσια πλήττοντα βαθιά, με τις επιπτώσεις να είναι οδυνηρές.

 
Σύμφωνα με νέα έκθεση της ActionAid ο κίνδυνος έμφυλης βίας συνεχώς αυξάνεται, ενώ το ψυχολογικό τραύμα βαθαίνει συνεχώς. Παρ’ όλα αυτά οι γυναίκες στην περιοχή επιδεικνύουν καθημερινά εξαιρετική δύναμη και αντοχή.

 
Η έκθεση, με τίτλο «Φορείς της αλλαγής: Ο ρόλος των παλαιστινιακών γυναικείων οργανώσεων στην κρίση», απευθύνει έκκληση για αυξημένη χρηματοδότηση για τις οργανώσεις στις οποίες ηγούνται γυναίκες και την επείγουσα συμμετοχή τους στις διαδικασίες οικοδόμησης ειρήνης και ανασυγκρότησης. Έτσι τονίζεται η ανάγκη για μια προσέγγιση ευαίσθητη ως προς το φύλο, ώστε να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες και τα κορίτσια τις διάφορες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά τους.

Βασικά ευρήματα της έκθεσης
Αόρατη συναισθηματική και ψυχολογική επιβάρυνση
Οι Παλαιστίνιες έχουν πληγεί δυσανάλογα από τον πόλεμο στη Γάζα, βιώνοντας ακραία επίπεδα στρες, άγχους και τραύματος. Η συνεχής μετακίνηση έχει θέσει τις γυναίκες σε μια διαρκή κατάσταση αστάθειας, με ένα 16χρονο κορίτσι να δηλώνει: «Δεν ξέρουμε πού να πάμε για να βρούμε ασφάλεια». Οι συνθήκες συνωστισμού επιδεινώνουν τις εντάσεις.

 
Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr