Μίμης Πλέσσας 100: Δέκα βραδιές αφιερωμένες στις μουσικές και τα τραγούδια του μεγάλου μουσουργού

Οι προγραμματισμένες μουσικές βραδιές προς τιμήν του στο Θέατρο Παλλάς θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
 

ΟΜίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγο πριν γίνει (επίσημα) 100 ετών, στις 12 Οκτωβρίου. Όμως, παρά την ηλικία του δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Οι όμορφες μουσικές του θα μας συντροφεύουν για πάντα μέσα από τα υπέροχα τραγούδια και τις φωνές των μεγάλων καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκε.

 
Σε μια λαμπρή καριέρα επτά δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας (1924-2024), βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, πολυσχιδής συνθέτης μελωδιών και τραγουδιών που άφησαν εποχή, έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννη Πουλόπουλο, Στράτο Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την σπουδαία συμβολή του στη δισκογραφία καθώς κατέχει και τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, «Ο Δρόμος», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

 
Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του με τους ανυπέρβλητους στίχους του ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλου με τον οποίο μοιράστηκαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες, από το «Το Φεγγάρι Πάνωθε Μου», «Γλυκά Πονούσε Το Μαχαίρι», «Τόσα Καλοκαίρια», «Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι», «Άνοιξε Πέτρα» κ.α., ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και είναι αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr