Η Σάλι Φίλντ, από το «Κυρία Ντάουτφαϊερ», μίλησε για την παράνομη έκτρωση που έκανε πριν από 60 χρόνια - «Χωρίς αναισθησία»

Η Σάλι Φίλντ, από το «Κυρία Ντάουτφαϊερ», μίλησε για την παράνομη έκτρωση που έκανε πριν από 60 χρόνια - «Χωρίς αναισθησία»

«Ακόμα αισθάνομαι πολύ ντροπιασμένη γι' αυτό, επειδή μεγάλωσα στη δεκαετία του '50 και είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου»

sallyfield
ΗSally Field μίλησε για την «φρικτή» και «τραυματική» παράνομη έκτρωση στην οποία υποβλήθηκε ως 17χρονη το 1964, καθώς κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την Kamala Harris στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε για πρώτη φορά την άμβλωσή της στα απομνημονεύματά της In Pieces το 2018, αλλά έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram ότι δίσταζε τόσο πολύ να μιλήσει για τη φρικτή ιστορία της.

 
«Ήταν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ακόμη χειρότερης από ό,τι τώρα», έγραψε. «Μια εποχή που η αντισύλληψη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη και γινόταν μόνο αν ήσουν παντρεμένη. Αλλά θεωρώ ότι τόσες πολλές γυναίκες της γενιάς μου πέρασαν παρόμοια, τραυματικά γεγονότα και νιώθω πιο δυνατή όταν τις σκέφτομαι. Πιστεύω ότι, όπως κι εγώ, πρέπει να θέλουν να αγωνιστούν για τα εγγόνια τους και όλες τις νέες γυναίκες αυτής της χώρας».

 
Κλείσιμο
Στο βίντεο, η Field δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «πολύ ντροπιασμένη» για την έκτρωση «επειδή μεγάλωσα στη δεκαετία του ’50 και αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου». Ήταν 17 ετών όταν υποβλήθηκε στη διαδικασία το 1964 – εννέα χρόνια πριν η υπόθεση Roe v Wade εισαγάγει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει τα δικαιώματα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο τον Ιούνιο του 2022.

Η ηθοποιός δήλωσε ότι δεν είχε καμία επιλογή στη ζωή της και ελάχιστη οικογενειακή υποστήριξη όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. Ένας οικογενειακός φίλος που ήταν γιατρός οδήγησε την ίδια, τη μητέρα της και τη σύζυγό του στην Τιχουάνα του Μεξικού, ώστε να υποβληθεί στην άμβλωση.

 
«Παρκάραμε σε έναν πραγματικά άθλιο δρόμο, ήταν τρομακτικός και αυτός πάρκαρε περίπου τρία τετράγωνα μακριά και είπε: “Βλέπεις εκείνο το κτίριο εκεί κάτω;”. Μου έδωσε έναν φάκελο με μετρητά και έπρεπε να μπω σε εκείνο το κτίριο και να τους δώσω τα μετρητά και μετά να επιστρέψω αμέσως σε αυτόν», είπε η ηθοποιός, σημειώνοντας ότι πίστευε ότι ταξίδευε μαζί της σε περίπτωση που πέθαινε.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης