Νεφέλη Κουρή στο Marie Claire: «Όταν η κόρη μου με έβλεπε στην αρχή στην τηλεόραση, την έκλεινε λέγοντας: “Ψεύτικη μαμά!”»

Λίγο πριν από την επιστροφή της στο θέατρο, στην παράσταση «Linda» της Penelope Skinner, που έρχεται από τις 23 Οκτωβρίου στο Επί Κολωνώ, μας μίλησε για τον ηλικιακό και έμφυλο ρατσισμό και για τις αξίες που θέλει να μεταφέρει στην κόρη της.
 

Η πρώτη μου σκέψη όταν συναντάω για πρώτη φορά τη Νεφέλη Κουρή από κοντά, στο καφέ στο Χαλάνδρι όπου έχουμε δώσει ραντεβού, είναι ότι ισχύει αυτό που έχει πει σε προηγούμενες συνεντεύξεις της, ότι δείχνει μικρότερη από την ηλικία της – δεν είναι μόνο το baby face αλλά και η λεπτή σιλουέτα της, που αναδεικνύει με basic αθλητικά ρούχα. Αυτό, από κάποιες απόψεις, αποτελεί πλεονέκτημα, από άλλες όμως μπορεί να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις, τουλάχιστον σε όσους κρίνουν τους άλλους, συνειδητά ή μη, σύμφωνα με αμετάβλητες εικόνες που κουβαλούν στο μυαλό τους.

 «Ακόμα και σήμερα κάποιοι, όταν με βλέπουν με τη μικρή [την κόρη της, την επτάχρονη Ηδύλη], μου λένε: “Αποκλείεται να είναι η κόρη σου, αδερφές είστε”. Είναι αυτά τα στερεότυπα, ότι μια μάνα πρέπει να είναι “κάπως”, αλλά πώς; Να είναι, ας πούμε, ατημέλητη, να έχει παραπάνω κιλά, να ντύνεται “συντηρητικά”;». Αλλά έχει αντιμετωπίσει και στη δουλειά της απορρίψεις λόγω της εμφάνισής της, με ατάκες όπως: «Αυτός ο ρόλος δεν είναι για εσένα, θέλουμε μια “πιο γυναίκα”. Τι σημαίνει αυτό; Εσύ οφείλεις να υποδυθείς και να αγαπήσεις έναν ρόλο χωρίς να σκέφτεσαι πόσο πιο μικρός ή πιο μεγάλος ηλικιακά είναι από εσένα. Πάντα υποδυόμουν μικρότερα κορίτσια αλλά αυτό δεν το σκεφτόμουν καθόλου – και η “Άλις”, που υποδύομαι τώρα, είναι 25 ετών, δέκα χρόνια μικρότερή μου».

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr