Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: «Πάντα υπήρχαν δείγματα ότι η μαμά και ο μπαμπάς μου δεν ήταν "κανονικοί"»

Αποκλειστικά στο Marie Claire το πρώτο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας της.

Είναι μία από τις γυναίκες που παρακολουθούμε πάντα με ενδιαφέρον για τη δημιουργικότητα και την τόλμη της. Η προσπάθειά της να γίνει η φωνή των πλέον αδύνατων και ανυπεράσπιστων πλασμάτων είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, εγγονή του Γιάννη Σ. Λάτση, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι παντρεμένη με τον Βύρωνα Βασιλειάδη και έχουν έναν γιο, τον Νίκο Βασιλειάδη Κούρκουλο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα Animal Studies στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Γυναίκα πολύ αγαπητή για την κοινωνική της δράση και τη φωνή της στα social media, συμμετέχει σε μια σειρά από ηθικές επενδύσεις σε vegan startups και σε επενδυτικά funds, η πλειονότητα των οποίων αφορά τη βιομηχανία τεχνολογίας τροφίμων, ενώ διατηρεί το ρόλο της στις οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η ίδρυση το 2012 της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save a Greek Stray, που εστιάζει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, καθώς και στην προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, υπήρξε μία σημαντική στιγμή για την υπεράσπιση των ζώων στην Ελλάδα. Ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα γίνεται το 2020 με την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης A Promise to Animals, που στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παραγωγικών ζώων και την προώθηση του βιγκανισμού ως διατροφής και τρόπου ζωής.

Το κοινωφελές ίδρυμα Kind Things, που η Εριέττα ίδρυσε το 2023, συντονίζει όλες τις μη κερδοσκοπικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr