Τουρκία: Δύο 19χρονες δολοφονήθηκαν μέσα σε μισή ώρα – Οι γυναίκες σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται ζητώντας δικαιοσύνη

«Οι γυναικοκτονίες είναι πολιτικές».
 

Στις 4 Οκτωβρίου 2024, η Κωνσταντινούπολη συγκλονίστηκε από ένα φρικτό περιστατικό. Μια διπλή δολοφονία γυναικών. Ο 19χρονος Semih Celik δολοφόνησε άγρια δύο γυναίκες μέσα σε μισή ώρα πριν αυτοκτονήσει. Τα θύματα, η Aysenur Halil και η Ikbal Uzuner, και οι δύο 19 ετών, δολοφονήθηκαν στις συνοικίες Eyupsultan και Fatih, αντίστοιχα.

 
Τι συνέβη: Ο Semih Celik πήγε πρώτα στο σπίτι της Aysenur Halil στο Eyupsultan γύρω στις 3:30 μ.μ., όπου τη σκότωσε κόβοντας το λαιμό της. Λίγο αργότερα, συναντήθηκε με την Ikbal Uzuner κοντά στα ιστορικά τείχη της πόλης Edirnekapi στο Fatih. Εκεί, αποκεφάλισε την κοπέλα, διαμέλισε το σώμα της και πέταξε το κομμένο κεφάλι της μπροστά στα πόδια της μητέρας της.

 
Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, η μητέρα της είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα. Ο άνδρας την καθησύχασε λέγοντάς της: «Η κόρη σας είναι σε ασφαλή χέρια».

Η μητέρα της 19χρονης δέχτηκε άλλο ένα τηλεφώνημα, το οποίο την κατεύθυνε προς την περιοχή Edirnekapi, υποστηρίζοντας ότι το τηλέφωνο της κόρης της είχε πέσει από τα τείχη της πόλης. Όταν έφτασε, ελπίζοντας να βρει τη συσκευή, αντίκρισε το τρομακτικό θέαμα του κομμένου κεφαλιού της κόρης της να πετιέται από τα τείχη.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr