Η Han Kang αρνείται να πανηγυρίσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας εν μέσω πολέμων

Όλα όσα δήλωσε ο πατέρας της, Han Seung-won, εκ μέρους της.
 

Η Han Kang είναι η πρώτη Κορεάτισσα που βραβεύτηκε ποτέ με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η ίδια ωστόσο, αρνείται να παραχωρήσει οποιαδήποτε συνέντευξη Τύπου και ο λόγος είναι εξαιρετικά σημαντικός.
 
Η συγγραφέας, επικαλούμενη τις παγκόσμιες τραγωδίες του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας και της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης, αρνείται να μιλήσει και να πανηγυρίσει το βραβείο της. Αυτή η δήλωση, μεταφέρθηκε από τον πατέρα της, Han Seung-won, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη λογοτεχνική σχολή Χαν Σουνγκ-γουόν. Ο Han Seung-won, επίσης διάσημος μυθιστοριογράφος, δήλωσε συγκεκριμένα:
 
«H Han Kang μου είπε: «Με τον πόλεμο να εντείνεται και τους ανθρώπους να μεταφέρονται νεκροί κάθε μέρα, πώς μπορούμε να κάνουμε μια γιορτή ή μια συνέντευξη Τύπου;». Είπε ότι δε θα δώσει συνέντευξη Τύπου». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως αυτό που τη συμβούλεψε λίγο μετά την ανακοίνωση του βραβείου, ήταν να επιλέξει έναν εκδοτικό οίκο ούτως ώστε να μιλήσει. Στην αρχή, η Han Kang φαίνεται πως συμφώνησε σημειώνοντας πως θα προσπαθήσει. Αυτό ωστόσο, δε συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr