Η Θεωρία του Οκτώβρη: Το trend στο TikTok και οι μεγάλες αλλαγές που ισχυρίζεται πως φέρνει

«Νιώθω πως είναι η αρχή του έτους», λένε αρκετοί από εκείνους που ακολουθούν την τάση.
 

ΟΟκτώβριος σηματοδοτεί τον πρώτο πλήρη μήνα του φθινοπώρου, μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την κανονική επιστροφή από τις διακοπές. Και ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος του, το Tik Tok έχει ήδη εγκαινίασει ένα νέο trend για το πώς αυτός ο μήνας μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας, και όχι μόνο.

 
Πολλοί χρήστες σε όλη την πλατφόρμα δημοσιεύουν όλο και περισσότερα video για τη «θεωρία του Οκτωβρίου», αλλά και το τι σημαίνει αυτή για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με την Chloe Van Berkel, δημιουργό περιεχομένου με σχεδόν 70k followers στο TikTok, ο Οκτώβριος είναι σχεδόν σαν την Πρωτοχρονιά. Ο μήνας είναι ουσιαστικά η έναρξη του τέταρτου τριμήνου του έτους, καθώς η ίδια περιέγραψε τον Οκτώβριο ως μια περίοδο περισυλλογής κατά την οποία οι άνθρωποι κοιτάζουν πίσω στη χρονιά τους για να δουν τι έχουν καταφέρει.

 
Για ορισμένους ανθρώπους, η «θεωρία του Οκτωβρίου» χρησιμεύει ως συναγερμός για να κάνουν ορισμένες αλλαγές πριν τελειώσει το έτος. Μια TikToker με το όνομα Monica περιέγραψε τον μήνα ως μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι «αποφασίζουν ποια πράγματα πρέπει να τεθούν σε κίνηση», όπως η δέσμευση για μια νέα σχέση ή η έναρξη μιας νέας εργασίας.

«Μοιάζει με τη στιγμή που βρίσκεσαι στην άκρη ενός ψηλού σημείου, ενός γκρεμού, ας πούμε και ψάνχεις ώθηση για να φύγεις μπροστά», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr