Σε αυτή τη χώρα ο μισογυνισμός θεωρείται κίνητρο για εγκλήματα μίσους

Σε αυτή τη χώρα ο μισογυνισμός θεωρείται κίνητρο για εγκλήματα μίσους

Η απόφαση δικαστηρίου που χαιρετίστηκε από τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών.
 

MISOGYNYCOREA
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αναγνώρισε για πρώτη φορά ρητά τον μισογυνισμό ως κίνητρο για εγκλήματα μίσους εν μέσω ενός αυξανόμενου «αντιφεμινιστικού» κινήματος στη χώρα της Ανατολικής Ασίας.

 
Το περιφερειακό δικαστήριο Changwon επικύρωσε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, την καταδίκη ενός άνδρα από κατώτερο δικαστήριο σε τρία χρόνια φυλάκιση για βαριά επίθεση, καταστροφή περιουσίας και παρεμπόδιση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι πράξεις του άνδρα «είχαν τις ρίζες τους σε αβάσιμο μίσος και προκατάληψη κατά των γυναικών», ανέφερε η Korea Herald.

 
Κλείσιμο
Ο 20χρονος άνδρας συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο για επίθεση σε μια γυναίκα που θεωρούσε φεμινίστρια επειδή είχε κοντά μαλλιά. «Αφού έχεις κοντά μαλλιά, πρέπει να είσαι φεμινίστρια. Είμαι ανδρικός σοβινιστής και πιστεύω ότι οι φεμινίστριες πρέπει να τιμωρούνται», είχε πει ο άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία. Φέρεται να κλώτσησε και να γρονθοκόπησε τη γυναίκα που εργαζόταν σε ένα ψιλικατζίδικο στην Τζιντζού της επαρχίας της Νότιας Γκιόνγκσανγκ. Η γυναίκα έχασε την ακοή της από το αριστερό αυτί και πλέον είναι άνεργη, ανέφεραν οι ακτιβιστές που την στηρίζουν. Ο δικηγόρος του θύματος χαιρέτισε την απόφαση, δηλώνοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για μια χώρα πιο ασφαλή για τις γυναίκες. «Μέχρι τώρα, δεν είχα δει καμία περίπτωση όπου δικαστήριο να έκρινε ρητά ότι ο μισογυνισμός ήταν κίνητρο εγκλήματος», πρόσθεσε ο Λι Γκιέονγκ-χα. «Πολλοί από τους δράστες λένε ότι δεν μισούν τις γυναίκες αλλά τις φεμινίστριες. Αυτή η απόφαση είναι σημαντική επειδή διευκρινίζει ότι το να λέει κανείς πράγματα όπως ότι ‘οι φεμινίστριες θέλουν ξύλο’ είναι μισογυνισμός», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης