Οργανισμός Ηλικιωμένων Γυναικών στην Αυστραλία στέλνει χειροποίητο δώρο στη Ζιζέλ Πελικό

Από την Αυστραλία έως το Βέλγιο, η Γαλλίδα που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δίκης για μαζικούς βιασμούς έχει προκαλέσει συζητήσεις για τη σεξουαλική βία και κύμα αλληλεγγύης παγκοσμίως.
 

Θεωρείται η ηρωίδα – φεμινίστρια της Γαλλίας και έχει επαινεθεί για το θάρρος της σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ χειροκροτείται κάθε φορά που μπαίνει ή βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα στην πόλη Αβινιόν στα νότια της Γαλλίας.

 
Η ιστορία της έχει συγκλονίσει τη Γαλλία συθέμελα. Από την έναρξη της δίκης τον Σεπτέμβριο, η αλληλεγγύη στο πρόσωπό της εκφράστηκε με πορείες σε ολόκληρη τη Γαλλία και όχι μόνο.

 
Η Gisèle Pelicot η γυναίκα, που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας φρικιαστικής δίκης για μαζικούς βιασμούς, τους οποίος διοργάνωνε ο ίδιος της ο σύζυγός, έχει μετατραπεί σε σύμβολο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παγκοσμίως.

Από την Αυστραλία έως την Αυστρία, πολλοί παρακολούθησαν στενά τις ειδήσεις που προέκυπταν από τη δικαστική αίθουσα στην Προβηγκία, όπου ο πρώην σύζυγος της Pelicot, Dominique, κατηγορείται ότι την νάρκωνε επί σχεδόν μια δεκαετία και στρατολόγησε άνδρες για να τη βιάσουν ενώ ήταν αναίσθητη. Πενήντα άλλοι άνδρες δικάζονται επίσης για βιασμό.

 
Αφιερώνοντας τη μάχη της σε όλους όσοι έχουν επιβιώσει από σεξουαλική βία, η Pelicot επέλεξε να είναι δημόσια η δίκη και πίεσε το δικαστήριο να εκθέσει τα βίντεο, τα οποία κατέγραψε ο τότε σύζυγός της και τα οποία δείχνουν άνδρες να έρχονται σε επαφή μαζί της ενώ εκείνη δεν είχε συναίσθηση του τι συνέβαινε.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr