«Κατήγγειλα τον σύντροφο της φίλης μου για παρενόχληση και την έχασα»

«Κατήγγειλα τον σύντροφο της φίλης μου για παρενόχληση και την έχασα»

Η απάντηση της ειδικού.

friendship_11zon
Οι φιλίες δεν είναι εύκολο πράγμα και μεγαλώνοντας γίνονται ακόμη πιο δύσκολες. Οι ευθύνες, οι αλλαγές στα ενδιαφέροντα και η εξέλιξη των χαρακτήρων παίζουν τον ρόλο τους, μαζί με άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τις φιλίες μας. Δεν παύουν να είναι, όμως, από τις πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας – είτε είμαστε νεότερες είτε μεγαλύτερες.

 
Μία γυναίκα, 30 ετών, γράφει στην ψυχολόγο περιμένοντας απάντηση στο ερώτημα «Δεν έχω φίλες που να μπορώ να μιλήσω ανοιχτά για τις σκέψεις και τους φόβους μου».

 
Κλείσιμο
«Είμαι πολύ αισιόδοξη, αλλά έχω αρχίσει να χάνω την πίστη μου. Λατρεύω τον χρόνο που περνάω μόνη μου και απολαμβάνω τους καφέδες με γυναίκες από τη γειτονιά μου και συναδέλφους από τη δουλειά. Αλλά, αν και αυτές οι συναντήσεις είναι ως επί το πλείστον ευχάριστες, μοιάζουν επιφανειακές.

Οι σκέψεις ότι χάνω τη “φυλή” μου είναι συντριπτικές τον τελευταίο καιρό- ακόμη και στο σχολείο, τα κορίτσια έμοιαζαν να κάνουν ομάδες. Οι περισσότερες εξακολουθούν να είναι κολλητές 20 χρόνια μετά και να ζουν στην ίδια πόλη, ενώ εγώ μετακόμιζα πολύ όταν μεγάλωνα. Είχα μόνο μία ή δύο φιλίες που θα θεωρούσα γνήσιες και, μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα.

 
Αλλά στα 30 μου, είμαι τόσο λυπημένη που δεν έχω στενές φιλίες όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις βαθιές μας σκέψεις και τους φόβους μας. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σπαρακτικό μετά την απώλεια των δύο καλύτερων φίλων από το πανεπιστήμιο. Οι φιλίες μας τελείωσαν έπειτα από 15 χρόνια όταν κατήγγειλα έναν από τους συντρόφους τους για σεξουαλική παρενόχληση. Δεν με κατηγόρησαν, αλλά η αντίδρασή τους υπογράμμισε ότι οι αξίες μας σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών δεν ευθυγραμμίζονταν πλέον.

Προσπάθησα να συνδεθώ με άλλες γυναίκες και συμπεριλήφθηκα σε μια μεγάλη ομάδα γυναικών φίλων, αλλά ένιωθα σαν να βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο ψεύτικες ευγένειες και ατελείωτα δηκτικά σχόλια της μιας για την άλλη. Αυτό είναι η φιλία;

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης