Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το αίτημα για “πράσινες” πρακτικές στo τουριστικό προϊόν είναι θεμελιώδες για τους ταξιδιώτες»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το αίτημα για “πράσινες” πρακτικές στo τουριστικό προϊόν είναι θεμελιώδες για τους ταξιδιώτες»

Στην παρουσίαση του νέου δωρεάν προγράμματος, Future Shapers Greece.

futureshapers
«Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες είναι σήμερα πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ. Αναζητούν αυθεντικές, εξατομικευμένες εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή τους και αναπτύσσουν μία εντεινόμενη ευαισθητοποίηση για το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα των επιλογών τους. Το αίτημα για “πράσινες” πρακτικές στη σύνθεση τουριστικών προϊόντων και εμπειριών, συνιστά μία θεμελιώδη μετατόπιση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, στην επίσημη παρουσίαση του νέου προγράμματος για τον τουρισμό από τη Wise Greece και το TUI Care Foundation.

 
«Η επένδυση σε ψηφιακά εργαλεία, την ταξιδιωτική εμπειρία, την ενδυνάμωση του προσωπικού, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τόπων είναι βασικό ζήτημα για τον τουρισμό και το νέο πρόγραμμα Future Shapers Greece τα στηρίζει όλα. Ένας νέος κύκλος τουριστικής ανάπτυξης με στόχο τη βιωσιμότητα του προϊόντος ξεκινά και στο Υπουργείο με προτεραιότητα την οικονομία αλλά και τη μέριμνα για περιβάλλον, την πρόσβαση σε όλους και την ανάδειξη όλο και περισσότερων προορισμών», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου «Μαρία Κάλλας».

 
Κλείσιμο
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία χαιρέτησε την πρωτοβουλία, εξέφρασε τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τόνισε τη σημασία παρόμοιων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των τοπικών ταυτοτήτων και κοινοτήτων, αλλά και της σύμπραξης όλων ως βασικό βήμα για την ανέλιξη και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης