«Δεν κατάφερα να κάνω άμβλωση. Τώρα μεγαλώνω το παιδί του βιαστή μου»

«Δεν κατάφερα να κάνω άμβλωση. Τώρα μεγαλώνω το παιδί του βιαστή μου»

Η ιστορία μιας γυναίκας που αναδεικνύει την πραγματικότητα της περίθαλψης των γυναικών στην Αμερική

ABORTIONMELINDA
Για περισσότερο από μια δεκαετία, η «Melinda» μεγαλώνει ένα παιδί που δεν ήθελε ποτέ – ένα παιδί που ήταν προϊόν βιασμού. «Αγαπώ το παιδί μου. Αλλά αν μπορούσα να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να κάνω έκτρωση, θα το έκανα 100%», δήλωσε στον Independent.

 
Η Melinda, της οποίας το όνομα άλλαξε κατόπιν αιτήματός της για να προστατεύσει το παιδί της, είπε ότι η προοπτική της συχνά μπερδεύει τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μισεί το παιδί της – απλώς εύχεται να είχε τη δυνατότητα να κάνει έκτρωση.

 
Κλείσιμο
Ενώ τεχνικά θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στη διαδικασία στην πολιτεία της, το Τενεσί, εκείνη την εποχή, η άμβλωση δεν ήταν πραγματικά μια επιλογή. Σημαντικά εμπόδια στάθηκαν στο δρόμο της: Το γεγονός ότι ήταν θύμα βιασμού, η έλλειψη χρημάτων και η ταραχή από την τακτική που ακολούθησε μια ψεύτικη κλινική.

Η ιστορία της, που αποτελεί μέρος μιας σειράς ερευνών και του νέου ντοκιμαντέρ The A-Word του Independent, εκθέτει τα εμπόδια που αντιμετώπιζαν οι έγκυες για περισσότερο από μια δεκαετία, ακόμα πριν από την απόφαση Dobbs του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο του 2022 που άλλαξε το τοπίο των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

 
Ενώ η ρητορική κατά των αμβλώσεων υπάρχει εδώ και δεκαετίες, έγινε πολύ πιο έντονη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αντιπρόεδρός του, Mike Pence, ήταν πολέμιος των αμβλώσεων και διόρισε και τους μισούς από τους δικαστές που ψήφισαν για την ανατροπή της Roe, που επέτρεπε τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

Έκτοτε, οι απαγορεύσεις της διαδικασίας σε πολιτειακό επίπεδο έχουν σαρώσει όλη τη χώρα. Τώρα, το Τενεσί δεν έχει καθόλου κλινικές άμβλωσης, λόγω της απαγόρευσης της πολιτείας που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Αυγούστου 2022.

Πέρυσι, 170.000 εγκυμονούσες ταξίδεψαν σε άλλες πολιτείες για να υποβληθούν στη διαδικασία λόγω των απαγορεύσεων. Πριν από δέκα χρόνια, το ταξίδι από τη μικρή της πόλη σε άλλη πόλη – πόσο μάλλον σε άλλη πολιτεία – ήταν ανέφικτο για τη Melinda.

 
Δεν ήθελε ποτέ να γίνει μητέρα και ήλπιζε να ακολουθήσει καριέρα στις επιχειρήσεις διαστημικών συστημάτων στην πολεμική αεροπορία. Τα όνειρά της άλλαξαν. Αφού εντάχθηκε στο στρατό, στάλθηκε στο εξωτερικό, όπου ο προϊστάμενός της την βίασε επανειλημμένα – και έμεινε έγκυος στα 20 της χρόνια.

Είχε μιλήσει στους ανωτέρους της για την εμπειρία της μαζί του, αλλά αυτοί την προειδοποίησαν ότι αν κατήγγειλε επίσημα τη σεξουαλική επίθεση, θα την παρόπλιζαν, πράγμα που σημαίνει ότι θα της αφαιρούσαν τη δυνατότητα να φέρει όπλο – μια κίνηση που θεωρείται το τέλος μιας καριέρας στον στρατό.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης