Δημήτρης Αλεξανδρής στο Marie Claire: «Όταν πήγαμε να κάνουμε το "Λόγω Τιμής", κανείς δεν πίστευε στην επιτυχία της σειράς»

Δημήτρης Αλεξανδρής στο Marie Claire: «Όταν πήγαμε να κάνουμε το "Λόγω Τιμής", κανείς δεν πίστευε στην επιτυχία της σειράς»

Ο εξαιρετικός ηθοποιός που θα δούμε στην παράσταση «Το Ακρωτήρι» μιλάει για την τάση του να βλέπει τους ρόλους πέρα από τα στερεότυπα, το πέρασμα του χρόνου και τη σημασία της μνήμης.

alexandris
Η συνάντηση με τον Δημήτρη Αλεξανδρή είναι, όπως και να τη δω, αναζωογονητική. Θες η καλή του αύρα, θες που δεν έχει περάσει μέρα από πάνω του τα 25 χρόνια πάνω-κάτω που τον ξέρω, θες που συναντιόμαστε στη γειτονιά του, το Δάσος Χαϊδαρίου, μακριά από το αγριεμένο πλήθος του κέντρου, θες ακόμη ότι πιάνουμε αμέσως την κουβέντα, δεν θυμάμαι την αφορμή, για την πιο πρόσφατη αγαπημένη μας σειρά, το «Shogun», και μιλάμε για τον πρωταγωνιστή του Χιρογιούκι Σανάντα με ενθουσιασμό σχολιαρόπαιδων. Ίσως πάλι να είμαστε αυτό ακριβώς, δύο 50χρονα (και βάλε) σχολιαρόπαιδα που έχουν μεγαλώσει, είτε τους αρέσει είτε όχι, και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν με το χρόνο και τους γύρω τους.

Ο εξαιρετικός ηθοποιός, που οι πρόσφατες δουλειές του («Σασμός», «Προξενιό της Ιουλίας») στην τηλεόραση απέδειξαν ότι παραμένει αγαπημένος του κοινού 28 χρόνια μετά από το «Λόγω Τιμής», έχει μια εξαιρετική πορεία στον κινηματογράφο («Με μία κραυγή», «Το καναρινί ποδήλατο», ταινίες που του χάρισαν τα αντίστοιχα βραβεία Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και δεκάδες θεατρικές επιτυχίες (το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» τού έφερε μάλιστα το βραβείο «Μάνος Κατράκης»). Αυτές τις μέρες, ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια, πλάι στη Μαρία Ναυπλιώτου, για το «Ακρωτήρι», ένα οικογενειακό δράμα με στοιχεία μυστηρίου, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης