Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε γενέθλια - 10 γεγονότα για τη ζωή του 24χρονου σούπερ σταρ της μπάλας

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε γενέθλια - 10 γεγονότα για τη ζωή του 24χρονου σούπερ σταρ της μπάλας

Το Μουντιάλ του άφησε πικρή γεύση παρόλο που κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι

Bpappe
Τα 24ά γενέθλιά του γιόρτασε χθες ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο σούπερ σταρ της εθνικής Γαλλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν αν και έχει όλο το μέλλον μπροστά του αποχαιρέτισε το Κατάρ με ένα «παράπονο».

Τα όσα συνέβησαν στον απίστευτα συναρπαστικό τελικό του Παγκοσμίου Κύπελλου άφησαν στον Εμπαπέ μια… πικρή γεύση. Ο νεαρός άσος «κονταροχτυπήθηκε» στα ίσα με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά ο αρχηγός της Αργεντινής ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Ο Γάλλος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η προσπάθειά του να κατακτήσει η Γαλλία δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ μπορεί να ναυάγησε αλλά ο Κιλιάν κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι του τουρνουά με οκτώ γκολ.

Kilian_Bpappe
Κλείσιμο


Το ευχαριστήριο tweet του για τα γενέθλιά του
Με ένα tweet o Κιλιάν Εμπαπέ ευχαρίστησε τους εκατομμύρια θαυμαστές του που έσπευσαν να του ευχηθούν.

10 πράγματα για τον Κιλιάν Εμπαπέ
1. Ο Εμπαπέ βρίσκεται ήδη στην έκτη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Γαλλίας με 36 γκολ, ένα πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά- τον νικητή της Χρυσής Μπάλας.

2. Έχει πετύχει 12 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε 14 αγώνες και ισοβαθμεί με τον θρύλο της Βραζιλίας Πελέ στην έκτη θέση της λίστας όλων των εποχών.

3. Είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης που βρίσκει στόχο σε διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Βάβα, ο οποίος σκόραρε στις νίκες της Βραζιλίας το 1958 και το 1962.

4. Ο Εμπαπέ, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχει σκοράρει 253 φορές σε 363 παιχνίδια για το σύλλογο και τη χώρα του, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ αυτούς του Μέσι και του Ρονάλντο στην ίδια ηλικία.

5. Γεννήθηκε σε οικογένεια μεταναστών στις 20 Δεκεμβρίου 1998 στο Παρίσι και μεγάλωσε στο Μποντί, στα προάστια της πόλης. Ενώ ο πατέρας του, ατζέντης του Εμπαπέ και προπονητής ποδοσφαίρου, κατάγεται από το Καμερούν, η μητέρα του είναι αλγερινής καταγωγής και ήταν παίκτρια του χάντμπολ.

6. Ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στο Μποντί όταν ήταν πέντε ετών. Ως παιδί, συνήθιζε να κάθεται μαζί με τον πατέρα του, που ήταν τότε προπονητής νέων στην ομάδα της γενέτειράς του, την AS Bondy. Κατά συνέπεια, έμαθε από πολύ νωρίς να απορροφά τις πληροφορίες τακτικής.

7. Ως νεαρό αγόρι, είχε ως είδωλο τον Πορτογάλο αστέρα Κριστιάνο Ρονάλντο και είχε αφίσες του σε όλο το δωμάτιο του σπιτιού του.

8. Στα 23 του χρόνια, βρισκόταν στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούσαν το αστρονομικό ποσό των 128 εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Δώρισε όλα τα κέρδη του από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018 στη Ρωσία το 2018 σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδισε κοντά στο μισό εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ από το τουρνουά.

10. Η αγάπη του Εμπαπέ για τα αθλητικά παπούτσια είναι γνωστή. Ως νεαρό αγόρι, παρακαλούσε τη μητέρα του να του πάρει τα τελευταία παπούτσια. «Όταν η μαμά μου δεν ήθελε να μου αγοράσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο, έκλαιγα για να της αλλάξω γνώμη. Μερικές φορές πετύχαινε, μερικές φορές όχι, οπότε προχωρούσα σε κάτι άλλο», είχε πει στο Hypebeast το 2018.

Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός στην Καλιφόρνια: Για δυο νεκρούς και 11 τραυματίες κάνουν λόγο οι αρχές των ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Κατατέθηκε η τροπολογία για την απόκτηση χρυσής βίζας

Ο «Salt Bae» θέλησε να δείξει ότι είναι «κολλητός» με τον Μέσι και τα... έκανε χειρότερα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ