Και ο Μεϊμαράκης κατά Ρουσόπουλου
Με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει και να αναστρέψει το κακό κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις οι οποίες επιτείνουν την εσωκομματική δυσαρέσκεια.
Ενδεικτικό της έλλειψης πολιτικών κινήσεων της κυβέρνησης είναι ότι προβάλλει σαν γεγονός απλά και μόνο ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου και επισκέφθηκε την Τράπεζα τ
Με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει και να αναστρέψει το κακό κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις οι οποίες επιτείνουν την εσωκομματική δυσαρέσκεια.
Ενδεικτικό της έλλειψης πολιτικών κινήσεων της κυβέρνησης είναι ότι προβάλλει σαν γεγονός απλά και μόνο ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου και επισκέφθηκε την Τράπεζα της Ελλάδας μαζί με τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Παράλληλα σε μία προσπάθεια να καταστείλει τις εσωκομματικές διαμαρτυρίες για τα φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνηση συγκαλεί την κρατικοδίαιτη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την προσεχή Παρασκεύη. Το όργανο που αποτελείται στην πλειοψηφία του από κρατικούς αξιωματούχους ελέγχεται εύκολα αφού οι περισσότεροι ενδιαφέρονται απλώς και μόνο να διατηρήσουν τα κρατικά και κομματικά αξιώματα. Ο κ. Καραμανλής προκαλεί έτσι τους διαφωνούντες στο δικό του γήπεδο σε στημένο παιχνίδι. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι τον πρώτο που θα διαφωνήσει δημοσίως μετά την συνεδρίαση του κομματικού οργάνου θα τον διαγράψει φωτογραφίζοντας πάλι τον κ. Πέτρο Τατούλη. Η κίνηση έχει ρίσκο αφού ενδέχεται να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των λεγόμενων «ανταρτών» και να προκύψει διχασμός του κομματικού οργάνου.
Σε ένα άλλο επίπεδο ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να μεταφέρει την πολιτική ατζέντα στην οικονομία. Επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής οφείλεται στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις. Φυσικά για την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία δεν ευθύνεται η χρηματοπιστωτική κρίση στην Αμερική όμως ο κ. Καραμανλής δεν έχει και κανένα άλλο επιχείρημα. Οι μόνες κινήσεις που γίνονται είναι από τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο ο οποίος στο παρασκήνιο προσπαθεί να πετύχει νέες συμφωνίες και να μετριάσει την κριτική των Μέσων Ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις. Ο υπουργός Αμύνης κ. Βαγγέλης Μειμαράκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 άφησε αιχμές εναντίον των συναδέλφων του υπουργών (εκτιμάται ότι αναφερόταν στον κ. Ρουσόπουλο) ζητώντας «να μην σπαταλούμε το κεφάλαιο του πρωθυπουργού για να καλύπτει προσωπικές υποθέσεις και συμπεριφορές» και πρόσθεσε ότι «ουδείς αναντικατάστατος». Αναφέρθηκε και στον κ. Αλογοσκούφη λέγοντας ότι «Αυτός που θα φέρει προυπολογισμό πρέπει να τον εκτελέσει», μία φράση που εκτιμήθηκε με την έννοια ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει νωρίτερα. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης φωτογραφίζοντας τον κ. Ρουσόπουλο δήλωσε ότι «ουδείς αναντικατάστατος και τον συμβούλευσε να παραιτηθεί». Ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος ζήτησε να πάνε σπίτι τους οι ενορχηστρωτές της υπόθεσης του Βατόπεδίου. Ενδιαφέρον έχει και η δημοσιοποίηση από τον κ. Γιάννη Λούλη της διαφωνίας του για την τακτική που ακολούθησε ο κ. Καραμανλής στην ΔΕΘ και αποτέλεσαν την αφετηρία της ανατροπής της πολιτικής κατάστασης. Οι περισσότεροι βουλευτές στο παρασκήνιο στρέφονται εναντίον του κ. Ρουσόπουλου και εξακολουθούν να ζητούν δραστικά μέτρα από τον κ. Καραμανλή ο οποίος όμως παραπέμπει τις αποφάσεις του για το απώτερο μέλλον. Μέσα σε κλίμα απογοήτευσης και γενικευμένης δυσαρέσκειας το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ανασυνταχθεί συγκαλώντας την Κεντρική Επιτροπή. Σκοπός τους είναι να αναγκάσουν τους δυσαρεστημένους βουλευτές να σταματήσουν τις δημόσιες διαφοροποιήσεις τους. Παράλληλα διαρρέουν ότι τον πρώτο που θα εκφράσει δημόσια δυσαρέσκεια μετά την Κεντρική Επιτροπή θα τον διαγράψουν αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός θα είναι ο κ. Πέτρος Τατούλης. Υπήρξε προβληματισμός για το αν πρέπει να συγκληθεί πρώτα η κοινοβουλευτική ομάδα ή η Κεντρική Επιτροπή. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όμως η διαδικασία είχε αυξημένο κίνδυνο να γίνει μπούμερανγκ καθώς είναι πολλοί οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που δεν ελέγχονται. Έτσι προκρίθηκε η Κεντρική Επιτροπή που είναι διευρυμένο όργανο στο οποίο εκτός από τους βουλευτές συμμετέχουν δήμαρχοι νομάρχες και στελέχη διορισμένα στον κρατικό μηχανισμό. Οι κρατικοδίαιτη Κεντρική Επιτροπή θεωρήθηκε ότι ελέγχεται πολύ πιο εύκολα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr