Μετωπική σύγκρουση Τατούλη – κυβέρνησης
Με ένα πραγματικό πολιτικό μανιφέστο, ο κ. Πέτρος Τατούλης επέλεξε να κορυφώσει τη σύγκρουσή του με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, τη «νεοδημοκρατική πολιτεία» στο σύνολό της και τον ίδιο τον κ. Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας από βήματος του 2ου συνεδρίου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο βουλευτής Αρκαδίας δεν αρκέστηκε απλώς να φλερτάρει ανοιχτά με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Για
Με ένα πραγματικό πολιτικό μανιφέστο, ο κ. Πέτρος Τατούλης επέλεξε να κορυφώσει τη σύγκρουσή του με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, τη «νεοδημοκρατική πολιτεία» στο σύνολό της και τον ίδιο τον κ. Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας από βήματος του 2ου συνεδρίου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο βουλευτής Αρκαδίας δεν αρκέστηκε απλώς να φλερτάρει ανοιχτά με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Για ορισμένους, η ομιλία του κ. Τατούλη δείχνει ότι στο μυαλό του θεωρούμενου σαν αντάρτη βουλευτή ωριμάζει(;) η ιδέα της αποχώρησης από την παράταξη της ΝΔ και ενδεχομένως η μεταπήδησή του σε έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό.
Στοχεύοντας τα πυρά του στον κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού επαναφέρει το αίτημά του για απομάκρυνση του υπουργού Επικρατείας. «Ο λαός δεν εκλέγει δικαστές για να τον κυβερνήσουν. Εκλέγει πολιτικούς. Και αυτοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες. Το οποίο σημαίνει ότι όταν δημιουργούνται σκιές και υποψίες για το όνομά τους, οφείλουν να απομακρύνονται». Εμμέσως ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τον κ. Ρουσόπουλο ότι με την ανοχή του πρωθυπουργού «σφετερίζεται το γλυκό θώκο της εξουσίας» που ο λαός του έχει εμπιστευθεί.
Αναφερόμενος στην σκανδαλώδη υπόθεση της Siemens ο βουλευτής Αρκαδίας επισήμανε ότι «σε κάθε κρίση πρέπει να επέρχεται η κάθαρση, να αποδίδονται ευθύνες, να επιβάλλονται κυρώσεις». Η επόμενη αποστροφή του αντάρτη βουλευτή έχει τη μορφή δημόσιας παραίνεσης προς τον κ. Καραμανλή. «Να οδηγηθούν οι ποινικά υπεύθυνοι στη φυλακή και πολιτικά υπεύθυνοι να υποστούν τη δημόσια κατακραυγή και την ατιμωτική τους έξοδο από τον πολιτικό στίβο», ζήτησε ο αντιρρησίας βουλευτής συμπεραίνοντας ότι «δυστυχώς, υπερίσχυσαν τα ευχολόγια και οι ηθικολογίες».
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και εναντίον του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη κατηγορώντας τον ότι αντιμετωπίζει την τεράστια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση με «καθησυχαστικές δηλώσεις» ή «διαχειριστικές διευθετήσεις». Υπονοώντας έτσι ότι η κυβέρνηση αποπειράται να αποκρούσει μια κρίση οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να υπολογιστούν, με επικοινωνιακούς απλώς και μόνο όρους και χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία των προβλημάτων. Ο κ. Τατούλης επιφύλαξε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ίδιο τον κ. Καραμανλή.
Τοποθετούμενος στην πολιτική ρήξεων που επαγγέλεται ότι ακολουθεί ο πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι η κεντροδεξιά «αρκείται σε μια ανούσια φιλολογία περί μεταρρυθμίσεων, η οποία δεν ξεπερνά το επίπεδο των ευχολογίων».
Ο βουλευτής Αρκαδίας επανέλαβε την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα και εκτίμησε ότι «εάν δεν κάνει κάτι θα αποτελέσει οδυνηρή παρένθεση».
Ισχυρίστηκε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός έχει «απομυθοποιηθεί», ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επιτρέψει να τρωθεί ο χώρος της κεντροδεξιάς : από τις σταλινικές, ανελεύθερες δομές της κομματικής οργάνωσης και τη διείσδυση ατόμων με ιδιοτελείς και τυχοδιωκτικούς σκοούς στο ανώτατο κομματικό δυναμικό».
Με την αναφορά του αυτή ο αντάρτης βουλευτής φωτογράφισε για ακόμη μια φορά τον κ. Ρουσόπουλο. Άλλωστε το πλήθος των κομματικών στελεχών που έχουν αποδώσει τα ίδια κίνητρα στον υπουργό Επικρατείας, χαρακτηρίζοντας τον ως ξένο σώμα που παρεισέφρυσε στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες.
Λίγες μέρες πριν την απόφαση της Βουλής για συγκρότηση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν έκανε τίποτα για τον περιορισμό της διαφθοράς και της διαπλοκής», προσθέτοντας ότι «οι πολιτικοί έχουν γίνει επιχειρηματίες και έχουν άσυλο».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι συνάδελφοί του βουλευτές της συμπολίτευσης τον έχουν περιθωριοποιήσει, έκανε λόγο για ένα «περιβάλλον ιδεολογικής τρομοκρατίας και υστερίας».
Ο κ. Τατούλης επέκρινε και τους επιχειρηματίες που διαπλέκονται με το κράτος, αναφερόμενος «σε 5-6 νταβατζήδες, που θεωρούν –γιατί τους έχει δοθεί το δικαίωμα- ότι αυτοί είναι η Ελλάδα».
Στο συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας παρευρέθηκε απευθύνοντας χαιρετισμό και ο πρώην υπουργός κ. Στέφανος Μάνος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr