Εισαγόμενα ψάρια-δηλητήριο

Ψάρια που προορίζονται για ιχθυάλευρα φθάνουν στο πιάτο μας. Οπως καταγγέλλουν αλιείς από τη Νέα Μηχανιώνα, ψάρια που είναι ακατάλληλα διοχετεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στην αγορά της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο τραπέζι των ανύποπτων καταναλωτών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του αλιευτικού συνεταιρισμού Μηχανιώνας, τα ακατάλληλα ή παράνομα «ελληνοποιημένα» ψάρια, όπως τσιπούρες Ιταλίας και τουρκικά αλιεύματα, τα οποία βαφτίζονται ελληνικά, φτάνουν στη βορειοελλαδική αγορά κυρίως από τον Π

Ψάρια που προορίζονται για ιχθυάλευρα φθάνουν στο πιάτο μας. Οπως καταγγέλλουν αλιείς από τη Νέα Μηχανιώνα, ψάρια που είναι ακατάλληλα διοχετεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στην αγορά της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο τραπέζι των ανύποπτων καταναλωτών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του αλιευτικού συνεταιρισμού Μηχανιώνας, τα ακατάλληλα ή παράνομα «ελληνοποιημένα» ψάρια, όπως τσιπούρες Ιταλίας και τουρκικά αλιεύματα, τα οποία βαφτίζονται ελληνικά, φτάνουν στη βορειοελλαδική αγορά κυρίως από τον Πειραιά.

«Το 80% αυτών των αλιευμάτων είναι για πέταμα, όμως πωλούνται κυρίως στις λαϊκές και στα συνοικιακά ιχθυοπωλεία σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές και οι Θεσσαλονικείς δεν γνωρίζουν τι τρώνε», κατήγγειλαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας.

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν κατά τη συνάντηση των μελών του αλιευτικού συνεταιρισμού Μηχανιώνας και εκπροσώπων των ιχθυεμπόρων της Θεσσαλονίκης και των λιμανιών της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Χαλκιδικής.

Οι ψαράδες ζήτησαν περισσότερους ελέγχους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Υποστήριξαν πως τα ελληνικά προϊόντα είναι εξαιρετικά, αλλά οι καταναλωτές δεν τα προτιμούν γιατί στα διπλανά ράφια υπάρχουν εισαγόμενα σε πολύ χαμηλότερες τιμές, τα οποία όμως δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση. «Πετάμε ελληνικά σαυρίδια στη θάλασσα γιατί δεν τα παίρνει κανείς και την ίδια ώρα ο κόσμος αγοράζει τα εξελληνισμένα», είπαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr